tiistai 22. helmikuuta 2011

Lämmintä käsille

Viime viikkojen kylmyys on luikerrellut luihin ja ytimiin. Jatkuvan palelun riivaamana tein viikko sitten muutoksen sukkasuunnitelmaan. Tekeillä oli pienehköt villasukat, mutta opiskelupäivän ruokatunnilla innostuin lämmittämään sormiani sukanvarressa ja sain ahaa-elämyksen.

Malli 56s, 3o1n, intialainen peukalokiila.
Lanka Sisu Glitter
Menekki Noin 60 g
Puikot 2,5 mm KnitPro

Kämmekkäitähän tässä tarvitaan, vaikkapa palelevan hiirikäden lämmittämiseen. Silmukkamäärä oli ihan passeli käsivarteen, joten kantapään sijaan aloitinkin peukalokiilan. Harkitusti tein ensin oikean käden kämmekkään ja käytin sitä ilman paria yhden työpäivän. Seuraavana päivänä ei kämmekkäitä enää tietokonehommissa tarvinnut, sillä kun patteri väännettiin täysille, poistui kylmyyskin. Vähän aikaa tuntui tyhmältä mutta sainpa kivat kämmekkäät!

Peukalokiilaan piti taas etsiä ohje, sillä en muistanut intialaisesta kiilasta muuta kuin että se on helppo ja kivan näköinen. Langan neuloutuvuutta en voi muuta kuin moittia. Mahdottoman harvakierteisenä se halkeili enemmän kuin mikään muistamani lanka. Halkeiluksi en edes laske sitä että tuo lurex-säie erkani mustasta. Kerrassaan takkuinen projekti, mutta lopputuloksesta tykkään ihan täysillä. Minun ensimmäiset kämmekkääni.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ystävänpäiväsukat

Miesi viettää syntymäpäiviään ystävänpäivänä. Tänä vuonna en ollut paikalla juhlan aikaan, vaan toimitin sukat jälkijunassa. Hyvin kelpasivat.

Malli 72 s, 3o1n, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 45.
Lanka Austermann Step Sternzeichen, väri 145 Fische
Menekki n. 90 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Entisiin Stepin raitoihin kerkesinkin jo hieman kyllästyä, mutta nämä uudet horoskooppiraidat miellyttävät silmääni huomattavasti enemmän. Nämä sukat mies veti jalkaan omistajan elkein, sillä jo ennen kuvien ottamista ojensin ne hänelle namipussin ja onnittelujen kera.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Lapasia pikkuneidille

Tammikuussa aloittaessani harjoittelun kaukana kotoa en ollut vielä ehtinyt etsiä asuntoa, joten majailin poikani perheessä noin viikon. Autooni olin lastannut jo melkoisen määrän lankoja, ja kun kannoin yhden läpinäkyvän pussukan sisälle parsinlankoja löytääkseni (neuleillani on sellainen takuu että parsin niitä aina käydessäni mikäli aihetta ilmenee) niin pikkuneitipä ihastuikin valkoiseen pehmolankaan. Siitä piti saada lapaset. Kuormassa ei ollut vielä kameraa, joten lapaskuvat tulevat kännykästä.

Malli Omasta päästä, silmukkamäärät ja puikon numerot jo haihtuneet...
Lanka Varressa Novita Bambu, kämmenosa Novita Palma.

Minun mielestäni nuo eivät ole kunnon lapaset, koska ovat valkeat, tekokuituiset ja käsin pestävät. Ihanathan ne toki ovat, vähän aikaa. Niinpä piti tikuttaa vielä toisetkin, koska tällä reissulla korjaamani raitalapaset (kuvassa keskimmäiset) alkavat olla jo vähän pienet.


















Malli Oma, näistäkään en muista numeroita.
Lanka Novita Nalle Colori ja Nalle Aloe vera

Mitoitus onnistui mukavasti kun tuleva omistaja kävi innokkaasti sovittamassa aina pyydettäessä. Varteen tehtiin reilusti mittaa ja peukalokin saatiin istumaan sopivan väljästi omalle paikalleen. Vuosia vanha Nalle Colori näyttää yksinään jotenkin tunkkaisen pinkiltä mutta piristyi kivasti ripauksella mustaa.















Tänne uuteen blogiin johtaneet pyörylät on muuten tehty samasta langasta kuin nämä sukat, ja pyörylöistä valmistuu kaiken todennäköisyyden mukaan istuinmatto nojatuoliin. Tiiviiden pyörylöiden virkkaus on aikaa ja lankaa vievää puuhaa, joka saa välillä jäädä syrjään kiirellisempien töiden tieltä. Näissä pakkasissa palelen kotona, töissä, opiskelupaikassa ja ulkona, joten ihan (minulle) uudenlaisia neuleita on täytynyt aloittaa. Ei sentään villahousuja, vaan kämmekkäitä, sisäkäyttöön.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Tervetuloa uuteen Sukkalandiaan!




Keräsin kimpsut ja kampsut mukaani ja muutin tänne Bloggeriin. Vanhaan Sukkalandiaan pääsee sivupalkista löytyvää nappia painamalla.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Vielä kerran Wurm

Näitä on nyt tullut tikuteltua ihan urakalla. Enkä uskalla vielä luvata että ne tähän loppuvat.

 
Malli Wurm
Lanka BC Garn Lucca, 100 % supersoft merino, 300 m / 100 g
Puikot 3,5 ja 4 mm

Tätä perheen pienimmän pipoa en muistanut punnita, mutta arvatenkin siihen meni kahdeksisenkymmentä grammaa kuten kahteen aikaisempaankin. Omaan päähäni ajattelin vielä tikutella mustan Wurmin, ja sitten saa varmaankin riittää hetkeksi tätä sorttia.



Talvi näyttää nyt todellakin talvelta. Leikkimökki ei onneksi ehtinyt romahtaa lumikuorman alle. Kuvan ehdin juuri ja juuri napata ennenkuin nuo lumet lapioitiin pois. Koko pihamaa tuntuu nyt olevan täynnä lumikasoja, sillä myös talon katolta on lumet pudotettu.



Keittiön näköala kotonassa on hieman muuttunut, eikä takaovesta ole asiaa ulos. Onneksi päivä pitenee koko ajan ja kevät lähenee. Aina ne lumet ovat ennenkin sulaneet pois. Jospa myös tänä vuonna.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kanervaraitaiset sukat

Tein joulun jälkeen uuden ennätyksen. Aloitin seuraavan vuoden lahjasukkien neulomisen jo välipäivinä.


Malli 3o1n, ranskalainen kantapää, nauhakavennus
Lanka Novita 7 Veljestä Raita
Menekki 95 g
Puikot 3,5 mm bambusukkikset


Raidoitus on niin kiva että mieskin kysyi poseeratessaan ovatko nämä hänen sukkansa. Vastasin että ei ole vielä tietoa kenen jalkaan nämä päätyvät. Eikä olekaan.

Termosmukin takki

Elämäni on nyt reissunaisen elämää. Kymmenisen tuntia viikossa istun auton ratissa, eikä huoltoasemilla juuri tee mieli pysähtyä muuten kuin pakottavan tarpeen vaatiessa. Kahvit haluan jo kustannussyistäkin ottaa mukaan lähtiessäni, samoin vähän purtavaa. Niinpä hankin eräällä shoppailureissulla termosmukin. Ensimmäinen termosmukireissuni osoitti, että kahvi jäähtyy eristyksestä ja kannesta huolimatta melkoista vauhtia. Sitten välähti.

Termosmukin takki_1460b

Malli Oma.
Lanka Novita Aino
Menekki 42 g
Puikot 3 mm ja 3,5 mm, virkkuukoukku 3,25 mm.

Tämä takki on tarpeen ihan ulkonäkösyistäkin. Muki on valkoinen ja siinä on ABC-ketjun mainos, eikä miellytä silmääni laisinkaan. Lauantai-illan viihdykkeenä takin neulominen toimi ihan hyvin eikä se vaatinut paljon pään raapimista. Valitsin tarkoituksella ohuehkot puikot jotta saan tiiviin neuleen. Tylpät bambupuilkotkin halkoivat Ainoa ihan urakalla, joten tarkkana sai olla. Muutama pikku lenksura jäi tököttämään pinnasta, mutta ei taida haitata käyttöä.
Aloitin 8 silmukalla pyöröneuleen ja lisäsin joka kerroksella 2 silmukkaa jokaiselle puikolle. Kun pyörylä oli pohjan levyinen, neuloin yhden nurjan kerroksen ja lopetin lisäykset. Kapean alaosan jälkeen vaihdoin puikot paksumpiin joten silmukoita ei tarvinnut lisätä laisinkaan. Lähellä kahvaa päätin viisi silmukkaa ja parin kerroksen jälkeen lisäsin kiinnitysremmin silmukat. Suuaukon viimeistelin virkkaamalla. Ja kohta koeajolle!