tiistai 23. huhtikuuta 2013

Pienenpienet namisukat

Ison tytön karamellisukista jäi vielä lankaa tähteeksi, joten surautin neuloa vielä pikkuruiset sukat samalla värivalikoimalla. Onnekkaasti tuo ihanainen vihreä Ombre loppui tässä projektissa kokonaan, mutta epäonnekkaasti sitä ei riittänyt ihan koko sukkiin. Onneksi korviketta oli tarjolla.



Malli 48 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 24.
Lanka Lorna's Laces Shepherd Sock, väri 64 Gold Hill, Drops Fabel 161 Pink Dream, Schoppel Wolle Admiral Ombré väri 1700 ombre ja vielä Regia Hand-dye Effect 06554 Smaragd.
Puikot 2,25 mm KnitPro

Heti kantapäiden jälkeen huomasin että vihreä Ombre ei tule riittämään kärkiin, joten kaivelin muistilokeroitani ja virkkauslaatikoitani ja löysinkin tuota vähemmän mukavaa Regia Hand-dye Effectiä, joka ei vain tunnu loppuvan koskaan. Onneksi se on väriltään suhteellisen siedettävä ja hitaasti sävyä vaihtava, joten se on ollut hyvä lisä isoäidinneliöprojekteissa. Nyt se sai rientää apuun kun vihreää lankaa kaivattiin epätoivoisesti, ja täyttikin tuon tehtävänsä ihan kelvollisesti.

Puntariin eivät nämä sukat ehtineet ennen pikkupiiperon synttäreitä, mutta tuskinpa nuo tilastoja kovin paljon olisivat heilauttaneet jos sellaisia pitäisin. Pää pensaaseen vaan, ei kai sitä lankaa nyt niin kauhiasti ole... Melko säntillisesti kuitenkin yritän kirjata nuo painot ylös, sillä niistä on apua kun hahmottelen uusia raitayhdistelmiä ja mietin lankojen riittävyyttä.

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Löytösukat

Itse olen nämä kyllä neulonut, mutta jossain huumassa olen heti aloittanut uusia raitasukkia näiden jälkeen, koskapa nämä olivat hautautuneet piiloon ja putkahtivat ihan yllätten esiin kun etsin jotain muuta.



Malli 64 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Marks & Kattens Fame, Lorna's Laces Shepherd Sock 101 Shadow ja Drops Fabel 400 musta
Menekki 65 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Fame-sukat neuloin yli kolme vuotta sitten ja Shadow-sukat pari vuotta sitten. Kun näiden sukkien loppulangat risteytettiin keskenään saatiin jotain todella hillittyä ja harmonista. Vaaleansininen ei erotu juurikaan joukosta mutta antaa kuitenkin kivan säväyksen harmaan eri sävyjen joukossa. Pitäisiköhän tulevaisuudessa alkaa tämä lankojen sotkeminen heti täysiltä keriltä? Ainakin omasta mielestäni nämä jämäsukat hakkaavat värityksellään nuo molemmat "alkuperäiset" sukat.

Ja kun edellisessä viestissäni kehuin lankojen loppumista, se koski todellakin vain ohuita sukkalankoja. Kaikkea muuta pyörii nurkissa vielä niin paljon etten uskalla ryhtyä niitä laskemaan saati punnitsemaan. Milloinkahan saisi inspiraation alkaa vimmatusti neulomaan jotain paksua ja höttöistä. Nämä ohuet villasukat ovat kuitenkin ympärivuotinen ilo, itse ainakin käytän niitä kesät talvet. Paksuihin ja pörrövillaisiin en oikein osaa tarttua näin kesän kynnyksellä. Olisikohan parin viikon päästä pidettävä pihakirppis ratkaisu?

torstai 18. huhtikuuta 2013

Ruskeat langanloppusukat

Tässä pari ihan viimeisiä ruskeita jämälankasukkia. Nyt on jo täytynyt laittaa lankatilaus lempilankakakauppaan jotta neulominen saa jatkua. Vähän kyllä epäilen sitä osaanko enää neuloa sukkia yhdestä ainoasta kerästä.



Malli 72 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, Koko 43.
Lanka Lane Cervinia Forever ruskea 44. Drops Fabel ja Austermann Step, molemmat kirjavia.
Menekki 81 g
Puikot KnitPro 2,25

Langat alkavat jo olla sellaista silppua että vyötteitä ei saa pysymään mukana mitenkään, joten jonkinmoiseksi arvailuksi jää lankojen laatu, värinumeroista puhumattakaan. Yhä pitää vain yrittää, sillä tavoitteenani on saada kaikki langanloput hyödynnettyä jossain vaiheessa. Mielikuvitusta mukaan vaan!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Karamellisukat

Ihan synttärikaramellit tulevat mieleen näistä hempeistä pikkutytön sukista.



Malli 60 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 39.
Lanka Lorna's Laces Shepherd Sock, väri 64 Gold Hill, Drops Fabel 161 Pink Dream, Schoppel Wolle Admiral Ombré väri 1700 ombre.
Menekki Yhteensä 63 g
Puikot 2,25 mm Knit Pro

Aiemmin olen äimistellyt miten pikkupoikien jalat ovat isoja nykyään, mutta nyt laajennan tämän äimistelyn koskemaan myös tyttöjä. Miehen kummitytön synttäreiden rääppiäisiä sopiessamme kysäisin tyttösen kengännumeroa ja ällistyin ihan tosissani. Koko 39 10-vuotiaalle! Oma jalkani on 38 ja ikätovereistani löytyy useita 37- ja 36-numeroisten kenkien käyttäjiä, toki myös "isokenkäisiä", joten nyt viimeistään täytyy säätä ajatusmaailma näiltä osin ajantasalle ja "määritellä normaali" uudestaan.

Kuvassa sukkien kärjet näyttävät ehkä vähän kurttuisilta, ja se johtuukin siitä että pidensin sukkia sentillä ihan viime tipassa enkä ehtinyt pingottaa niitä uudestaan. Olin näet varautunut 38-numeroisilla sukilla sillä mielellä että niissä olisi vähän kasvun varaa...