maanantai 7. maaliskuuta 2011

Missä on paikka paikan päällä...

...siinä on markka markan päällä, sanoi vanha kansa. Ihan siitä syystä en aina paikkaa sukkia, vaan siksi että niistä ei vain raaski luopua. Ja taas ne kaipaavat paikkausta.Jo kertaalleen paikatuissa sukissa ruskeat raidat tuppaavat kulumaan puhki, mutta mustat kestävät hyvin. Siihen on syynsä. Mustat raidat ovat Novita Nallea, joka sisältää polyamidia ja kestää loistavasti kulutusta. Ruskeat raidat ovat Noro Kureyon Sockia, joka on puhdasta villaa ei kestä kulutusta kuin nimeksi.

Erehdyin ihan muistamaan että tuo sukkaversiokin on puhdasta villaa, sillä se todellakaan ei ole sukkalangoista kestävintä. Kiitos korjauksesta, Judiuni.

Noro Kureyon kutistuu konepesussa, mitä Nalle ei tee. Sukat pysyvät jotenkuten ryhdissä ja jalkaan sopivina Nallen ansiosta. Siinäpä loistava parivaljakko. Joskus vähän halveksittu Nalle kannattelee hienostelevaa hentoa Noroa. Molempia tarvitaan tässä sopassa.

6 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Noro Kureyon Sockissa pitäisi kyllä olla 30% nylonia. Ainakin minun kerieni vyötteissä on tällainen tieto.

Sukkalandia kirjoitti...

Oops, niinpä taitaa ollakin. Siinä paksussa Kureyonissa ei ole.

ElmiHelmi kirjoitti...

Vanhat jo vähän kuluneet ja jalkoihin "muotoutuneet" sukat ovat ne parhaat...vaikka niitä välillä pitäisikin parsia :)

Zelda kirjoitti...

Osuit naulan kantaan:)

Hyvää naistenpäivää! Tänään taputellaan itseämme pikkuisen päälaelle:)

Vilijaana kirjoitti...

Mä olin todella pettynyt Noro Sock Kureyonin kestävyyteen, erehdyin vielä polvisukat tikuttamaan ja parissa kuukaudessa ne olivat jo rikki. Olen kerran parsinut mutta nyt annan vaan reikiintyä, pidän niitä kotona sääriä lämmittämässä, toiset villasukat päällä. En missään nimessä tee tuosta laadusta toiste sukkia. Muuhun sen sijaan voisin käyttää. :)

PikkuUnelmia kirjoitti...

Se on kyllä ärsyttävää, kun ihanat sukat ei kestäkkään. Mäkin neuloin Zitron Trekkingistä (joka on siis 25% polyamidia, 75% villaa) viime syksynä ihanat povisukat, ja nyt ne on kantapäästä ja päkiästä melkein puhki... väri on sellainen, että siihen ei kovin helposti voi yhdistää toista lankaa. Ja neuloin sukkiin koko vyyhdin, joten ei ole edes jämänöttöstä... nyt olen yrittänyt pähkäillä harmistuksen keskellä, millä ihmeellä niistä jälleen ehjät saadaan... ottaa kyllä tosiaan päähän, kun tuollaiset "hyvät ja kalliit" sukkalangat ei kestäkkään. Nalle kunniaan, sitä ei ihan äkkiä puhki kävellä!