perjantai 1. heinäkuuta 2011

Työvoimapoliittiset kolmoset

Tämän viikon olen viettänyt lomaa, työvoimapoliittista lomaa. Kokonaisen viikon mittaista lomaani sain pidennettyä sillä että sijoitin sen alkamisen heti juhannuksen jälkeen, jolloin vapaani piteni yhdellä päivällä. Uskoakseni moni muukin on käyttänyt tätä kikkaa. Tällä lomallani olen saanut aikaan mm. kolmet raitasukat.


Malli 56 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Novitaa: molemmissa Nalle Aloe vera 348 toisena lankana, vasemmanpuoleisissa kaverina Nalle 348 ja oikeanpuoleisissa Nalle 381.
Puikot 2,75 mm KnitPro

Nalle Aloe vera on hankittu tätä projektia varten, mutta nuo kaksi muuta vihreää ovat vuosikertanalleja. Pyöriskelleet lankalaatikossa vuosikausia ilman tarkoitusta, kunnes neulojan virkistynyt työvoimapoliittinen tilanne sai aikaan mielikuvan hempeän vaaleanvihreistä raitasukista, kuin symboloiden uutta alkua.

Miten niin kolmoset? Kuvassahan on vain kaksi paria sukkia. No, siitä syystä että ensimmäiset valmistuneet ovat jo lähteneet lahjapaketissa maailmalle.Ne joukosta jo poistuneet sukat ovat nuo oikeanpuoliset, ja ne on neulottu samoilla spekseillä kuin kaksi muutakin paria, sillä erotuksella että väreinä ovat nuo kaksi tavallista Nalle-väriä, 381 ja 348. Aloe veran hankin siksi että sukkia tuntui tulevan sellaista vauhtia että lankojen loppuminen oli uhkana. Ei kuitenkaan noiden vuosikertanallejen, vaan ylipäätänsä lankojen. Vaikka työvoimapoliittiseen koulutukseeni on sisältynyt lähes viikon verran logistiikan opintoja, en siltikään onnistunut ottamaan lomalle mukaan tarpeellista määrää sukkalankoja, vaan ne jäivät työvoimapoliittiseen opiskelijakämppääni, joka ensi kuussa muuttuu siirtotyöläisasunnokseni.

Jos tässä kirjoituksessa toistui sana "työvoimapoliittinen" liian usein, syyttäkää LIAMKia.

4 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Tuleepa pirteitä raitasukkia eri vihreitä yhdistämällä. Kiva idea, mulla pyörii vanhoja eri sävyisiä Nallen jämiä, jotka eivät olevinaan sovellut mihinkään. Nyt soveltuvat, kiitos vinkistä :)

kisa kirjoitti...

Kauniin vihreitä sukkia :)

Sukkamamma kirjoitti...

Ihanan värisiä sukkia!

L_inssi kirjoitti...

:)