maanantai 25. helmikuuta 2013

Pitkästä aikaa ihanimmat sukat!

Kaksi melkein saman sävyistä pätkävärjättyä ja yksi hillitty Jooseppi. Ihana yhdistelmä.Malli 60 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Semisolid Mohair-Sukka-Puffa, väri Jooseppi, ja kaksi kirjavaa Drops Fabelia, värit 547 ja 520p
Menekki 62 g yhteensä
Puikot 2,25 mm KnitPro

Mitä vähemmäksi langanloput käyvät, sitä älyttömämpiä yhdistelmiä tulee kokeiltua. Näihin sukkiin yhdistin kahta Fabelia, jotka hädin tuskin pystyi erottamaan eri langoiksi jos ei vyötteestä tarkistanut. Sukka-Puffaa en raaskinut tuomita heti virkkauskoriin, kun sitä oli vielä runsaahkosti jäljellä, ja niinpä se pääsi rauhoittamaan noita kirjavia veljeksiä.

Nämä sekoitussukat neulon aina molemmat sukat yhtäaikaa, Scaritsan tyyliin, kun ensin olen jakanut langat kahteen kerään kunkin. Näin on mukavampi vauhdissa vaihtaa lankoja jos näyttää ettei ensin valituilla pääse maaliin. Siis sukan kärkeen.

Välillä piti laskea kerroksia tarkkaan, ettei vain tulisi liian monta kerrosta samalla langalla. Sähkövalossa se ei ihan helpointa hommaa ole, vaikka apuna ovat keskiäkäisen naisen arjen pelastajat: moniteholasit. Voi sitä lystiä kun voi neuloa ja poimia pudonneita silmukoita ja vain silmiä liikauttamalla lukaista telkkarista Vallan linnakkeen tekstit, kun tuo tanskankieli ei vielä ole kovin vahva...

Iloa elämään tuo myös lisääntynyt päivänvalo. Kun kahdeksalta ampaisee ulos parinkymmenen minuutin työmatkakävelylle, on päivä jo valjennut täysin. Ja neljän jäljestä jos kerkeää kotiin päin lähteä niin päivä vain edelleen paistaa! Se samainen valo tekee tuossa kuvassa tepposiaan. Sukan kärki, varren suu ja kantapää ovat täsmälleen samaa tasaista Jooseppia, mutta jostain syystä lähimpänä valoa olevat kärjet näyttävät tummemmilta.

Näistä tykkään ihan kauheasti, ja koskapa Jooseppi ei kestä konepesua, saankin pitää nämä itse!

4 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

harmoninen onnistunut väriyhdistelmä

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä aivan ihanan väriset sukat. Sulta oon muuten saanu idean tehä raitasia sukkia kahesta eri kirjavasta langasta. :)

-Mari

Kardemumma kirjoitti...

Minä olen käyttänyt myös jo vuosia tätä samaa tekniikkaa, kun teen jämäsukkia tai -lapasia. Mainio keino.

villanne kirjoitti...

Kyllä, ihanan harmoniset sukat! :)