lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kääk!

Olipas taas ihan kääk-olo kun lomareissun menomatkalla ajattelin ottaa korkkarit jalasta ja ruveta sukkasilleni autossa. Kumma humaus kävi päästä varpaisiin ja tajusin että en ollut pakannut matkaan ensimmäistäkään sukkaparia. Lähtiessä oli jalassa sukkahousut, ja eihän niiden kanssa korkkareihin yleensä laiteta villasukkia. Mikähän katkos lie ollut ajatuksissa kun ei matkalaukkuunkaan tullut sukkia laitettua. Onneksi on se käsilaukkuneule.

Malli 60 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, koko 38.
Lanka Novita Pikkusisko väri 322 ja  Pro Lana Schwartzwald väri 1063.
Menekki Noin 60 g yhteensä
Puikot 2,25 mm KnitPro

Tekeillä oli onneksi omaan jalkaan sopivat sukat ja vieläpä niin että ensimmäinen sukka oli jo valmis ja toinen kantapäässä. Viitisen tuntia kestäneen matkan aikana sain toisenkin sukan valmiiksi ja kaikki langanpäät pääteltyä. Kuvaus suoritettiin Museokeskus Vapriikissa Innovaatiot-osastolla. Sukkien alla on tuotantoteknologian opintojeni kunniaksi Tampellan konepajan pölkkylattia.

Vapriikin kierroksen aloitimme Tehrään meistä ny numeroo -näyttelystä, jossa esiteltiin vaikuttavia naisia Tampereella. Siellä tuli seuraava kääk! Mitä, eikös Minna Canth ole kuuluisa kuopiolainen? Mutta hänpä olikin syntynyt Tampereella ja elänyt myöhemmin lankakauppiaan tyttärenä Kuopiossa kunnes alkoi kirjailijaksi ja naisten asian edistäjäksi. Sivistin itseäni näillä asioilla kunnes tuli seuraava kääk! Minnan motoksi oli laitettu esittelyn loppuun tällainen lause: "Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä!" No, ehkä se Minnan aikohin oli ollut pakko, siinä mielessä tuon kyllä ymmärrän, mutta nykyaikana minä pidän käsitöiden tekemistä etuoikeutena! Hyvää naistenpäivän iltaa!

Ei kommentteja: