sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Hiekkamyrsky

Elämä tenniskyynärpään kanssa on välillä vähän valoisaakin, myrskyistä huolimatta.Malli Storm, ohjetta ohuemmasta langasta toteutettuna koon L mukaan
Lanka Mohair-Sukka-Puffa Jooseppi (semisolid), 75 % villa, 20 % bambu, 5 % mohair
Menekki 65 g
Puikot 2,25 mm KnitPro-pyörö 80 cm

Myrskysukat eivät ole harmaat kuten ohjeen sukat, vaan ihan hiekkamyrskyn ruskeat. Kipeä kyynärpää on antanut hieman jo periksi ja olen päässyt sekä neulomaan että virkkaamaan. En toki entisessä mittakaavassa, mutta totaalikieltäytyjänä ei tarvitse enää olla. Näissä sukissa oli mukavana ominaisuutena vajailla kerroksilla tehty kantapään kääntö, jota en ollut aikaisemmin kokeillut. Muutama palmikonkierto unohtui matkan varrella, ja joitakin niistä korjasinkin jälkeenpäin silmukoita jäljentämällä. Tuon päällimmäisen sukan jalkaosaan on pari unohtunutta sattunut kuvion reunaan, mutta eivätpä ne taida omiin jalkoihini neulotuissa sukissa juuri haitata. Olkoon siinä nyt se käsityön leima.

Myös hiihtämään olen päässyt, ja ladulla sitä myrskyä riittikin tänään. Paikoitellen oli latu muurautunut umpeen, mutta pääosin latu oli aamupäivällä vielä ihan kunnossa. Tuuli sen sijaan lisäsi vastusta reitille ihan kunnolla. Kun hiihtohiet oli huuhdottu päiväsaunassa, oli taas lähteminen myrskyn sekaan. Radio suolsi varoituksia erittäin huonosta ajosäästä, mutta minun nähdäkseni kyseessä oli vielä kohtuullisen normaali talvikeli. Ainakin Pohjois-Savon ja Pirkanmaan välillä. Ihmiset olivat onneksi ottaneet varoitukset opikseen ja nopeudet olivat normaalia alhaisemmat. Myös kamikazeohittajat olivat jääneet kotiin eivätkä rekat hengittäneet niskaan. Päivän piteneminenkin on tehnyt matkustamisesta taas paljon mukavempaa.


3 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Onpa kauniit sukat! En kyllä edes huomannut puuttuvia mallikertoja :o)

Enkeli kirjoitti...

Toinen tenniskyynärpääläinen ilmottautuu..neuleet huutaa mulle tossa :( Todettiin vasta ke, mut on vaivannu kauan. Oikea käsi käyttökiellossa, kohta on vasenkin kipee ko tarttee sillä yrittää pärjää :( Jaksuja !

-P- kirjoitti...

ihanat sukat, ja materiaali kuullostaa aika unelmalliselta yhdistelmältä! Ja käsityöleima on paras leima! =D