lauantai 21. heinäkuuta 2012

No onkos tullut kesä?

Viime kesän helteitä kun muistelen niin tämä kesä ei kyllä vaikuta yhtään samanlaiselta, ainakaan vielä. Myös tämän heinäkuun vietän työssä samoin kuin viime kesänä, mutta hikoilun sijaan olenkin palellut. Asuntokin on pysynyt kohtuullisen viileänä. Hieman paremmassa kunnossa oleva vasurini on mahdollistanut neulomisen jo ihan tositarkoituksella, hetkittäin, joten villalanka on tuntunut ihan luonnolliselta jatkeelta sormilleni.

Malli 72 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 43.
Lanka Regia Allround color, väri 04963
Menekki 88 g
Puikot KnitPro 2,25 mm

Joululaulu tuli mieleen siksi että nämä sukat ajattelin kääriä jonkun mieshenkilön pakettiin jouluvalmisteluita tehdessäni. Olen tosi iloinen kun neulomistahtini kiihtyy ihan huimaavasti: tämän parin ensimmäistä sukkaa tein kokonaisen viikon, ja tällä viikolla puikoilla on jo kolmas miesten sukka. Harvakseltaan neuloessani huomasin että sormien motoriikka kärsii ja käsiala pyrkii löystymään, mutta nyt näyttäisi että vanha käsiala on löytynyt uudestaan.

Regian uutta lankaa bongasin Lappeenrannan loma-asuntomessuilla piipahtaessani. Villanne piti siellä myyntipistettä ja tarjouskorista nappasin kaksi kerää tätä uutta rauhallisesti raidoittuvaa lankaa. Vaikka nykyisin ehdin harvakseltaan seurailemaan neuleblogeja, on tosi mukavaa aina tavata elävä ihminen vanhan tutun blogin takaa. Niin tälläkin kertaa, kiitokset Anne kivasta neuleaiheisesta rupatteluhetkestä messuilun lomassa.

Tämän lauantain aloitin oli laiskoitellen, kuuntelin aamulla Radio Suomen Kissankehtoa silmät puoliummessa ja välillä torkahdellen peiton alla ja suunnittelin päivän askareita. Neuloskelua, käynti torilla, kartonki- ja metalliastioiden tyhjennys, hillon keitto... ei siis mitään ylivoimaisen raskasta tiedossa.


Hitusen herkutteluakin päivään mahtui. Lämmin kirsikkahillo on parhaimmillaan vaniljajäätelön kanssa. Kyllä tämä ihan kesältä tuntuu jo.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Tämä kesä on totisesti ollut erilainen kuin pari edellistä. Villasukkia on tarvittu. Nämä sinun viimeisimpäsi ovat rauhallisen väriset.
Minunkin piti käydä Villannea moikkaamassa mökkimessuilla, mutta aikomukseksi jäi.

KahviKaneli kirjoitti...

Niin kauniit sukat!
Ja hieno käsiala!

Villanne kirjoitti...

Tulipa kauniit sukat! :D

Ilo on molemminpuolinen, on oikein mukava messumuisto miulla juttutuokiostamme. :D

Onpa herkullisen näköistä jälkkäriä, nam!

PS. Otin käyttöön vanhan varablogini bloggerissa http://villanne.blogspot.fi/ kun vuodatus on katkolla. Vielä en tiedä kumpaa jatkan mutta ainakin nyt tuon katkoksen ajan kirjoittelen siellä.