torstai 14. heinäkuuta 2011

Nallelaarin tyhjennystä

Jotkut pätkävärjätyt langat muuttuvat ongelmalangoiksi ikääntyessään. Näin kävi kerälle turkoosikirjavaa Nalle Coloria. Se tuntui joka tilanteeseen vähän liian räikeältä, kunnes päätin vain yrittää tuloksista välittämättä.Malli 56 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38.
Langat Farkunsininen Novita Nalle ja Nalle Colori 813.
Puikot 2,75 mm KnitPro

Näennäisesti täysin sopimattoman värinen farkunsininen lanka suorastaan sammutti räikeän pätkävärjätyn Nallen hehkun. Kun keriä katsoo rinnakkain, niillä ei näyttäisi olevan mitään yhteistä, mutta samaan sukkaan sekoitettuna ne ikäänkuin sulautuvat toisiinsa ja raidat muuttuvat mukavan epämääräisiksi.

Nämä sukat valmistuivat ennen vihreitä kolmosia mutta unohtuivat kotipaikkakunnan käsityölipastoon ja löytyivät ihan sattumalta kun etsin toisia sukkia, jotka eivät olleetkaan sukkalaarissa kuten oletin. Kahdessa paikassa asumisen riemuihin kuuluu myös se, että ottaa viikon kesälomalle mukaan kivaa sukkalankaa, josta on mukava neuloa sukat yhtä aikaa pitkällä pyöröpuikoilla ja huomaa sitten perille päästyään että olisi syytä ollut ottaa mukaan myös ne pyöröpuikot, joiden luuli olevan edellä mainitussa käsityölipastossa...

6 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis yhdistelmä. Varsinkin, kun sininen on lempivärini. Tämä raitasysteemi sukissa saa monen epäonnistuneen lankaostoksen muuttumaan yllättäen onnistuneeksi.

Pinni kirjoitti...

Eksyin tänne ensimmäistä kertaa. Kauniita sukkia sinulla. Taidankin jäädä lueskelemaan pidemmäksi aikaa.

Sukkamamma kirjoitti...

nätin väriset. Mullaki on ollu sama ongelma pätkävärjättyjen loppukerien kans. Nyt pitää kokeilla tuota. :)

Tuija kirjoitti...

Ihanat sukat! Ja ihanat ovat myös nuo vihreäraidalliset. Semmoiset kesäsukat, vaikka taitavat olla enempi omiaan talvella...

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat! Mullakin olisi tuolla äidin peruja oikein keltaisen keltaista vintage Nallea, hmm.. pitääkin kaivella laatikoita, että löytyisikö jotain vähemmän hehkeää pariksi.

Käyn aina silloin tällöin täällä kylässä ihailemassa aikaansaannoksiasi, vaikka olenkin laiska kommentoimaan. Mutta on tämä tiekkari kiva vempain, voin tosta vaan käydä täältä maailmalta ihmettelemässä kotimaan kuulumisia ja ahkeria neulojia :)

Mukavaa kesänjatkoa!

Iiris

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Samaa mieltä, että pätkävärjätyt muuttuu ikääntyessään ongelmalangaksi. ;o) Mulla niitä ei siksi olekaan, paitsi ihan "alkuperäistä" riemunkirjavaa nallea, jota en malta käyttää mihinkään, kun tykkään siitä niin!

Kauniita sukkia!