torstai 27. syyskuuta 2012

Onks nää eri paria?

Onks nää eri paria, kysyi valokuvamallini kun pyysin häntä pukemaan jalkaansa nämä raitasukat. Kysymyksen ymmärtää kun katsoo sukkien suita, nehän ovat eri väriset. Niin ovat myös kärjet, mutta värit vaihtuvat ristiin, mikä tekee niistä parin ainakin minun silmissäni.Malli 60 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus, koko 38.
Lanka Hjertegarn Kunstgarn 01 ja Lorna's Laces Shepherd Sock Cedar
Menekki 66 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Kunstgarnia jäi ihan hulppeat määrät kaksi ja puoli vuotta sitten tekemästäni villatakista. Koska langan vähemmän mukava neuloutuvuus oli hyvin muistissa, ei tuota lankaa tullut käytettyä oikein mihinkään, vaikka sitä olisi riittänyt melkeinpä toiseen samanmoiseen takkiin.

Nykyään kun nitkuttelen lähes pelkästään raitasukkia, etsiskelen uusia vanhoja raidoituslankoja kätköistäni tämän tästä, ja tällaisella penkomisrupeamalla löytyivät nämäkin Kunstgarnit kätevästi pussiin säilöttynä. Kun vielä varmistui että muistin oikein niiden olevan sukkalankaa, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin alkaa nitkuttaa. Eivätkä nämä jääneet viimeisiksi Kunstgarn-raitasukiksi, vaikka neulottavuus todella on aika heikkoa. Väleissä sain lepuuttaa hermojani ihanaisen Lornan sukkalangan kanssa, mikä helpotti neulomisen tuskaa.

Ja tunnustustakin tuli taas, kiitos Arja!

1 kommentti:

-maria- kirjoitti...

Kyllä ne mun silmiini ihan parilta näyttää :) Nätit sukat!