maanantai 7. tammikuuta 2013

Solmusukat

Joulukuiseen reissuun aloittamani sukat eivät juuri matkalla edenneet, mutta joulukiireiden hellitettyä ne  sitten valmistuivat välipäivinä.Malli Knot Socks kirjasta Sock Knitting Master Class, suunnittelija Nancy Bush
Lanka Puffalanka
Menekki 86 g
Puikot KnitPro 2,25 mm

Huippusuunnittelijan sukkia on aina ilo neuloa, ja näidenkin valmistuttua tuli ihan ikävä kivaa mallia. Pitkästä aikaa puikoilla oli palmikon kääntöä sinne ja tänne ja kantapäänkin tein vaihteeksi ohjeen mukaan enkä omasta päästä ranskalaisena. Tällaisen kärjen neuloinkin varmaan ensimmäistä kertaa, se on kolmitahoinen nauhakavennus joka lopetettiin yhdeksän silmukan kiristämiseen. Varsin hyvin istuva tuli siitäkin.

Kuvaus osoittautui varsin hankalaksi kun yllättäen koko viikonloppuna ei näkynyt vilaustakaan teineistä.   Vähemmän kameraani käytellyt isäntämies katsoi suu auki hämmästyneenä kun sanelin ohjeita kuvan ottamiseksi. Hölmöimpänä piti komentoa mennä lattialle polvilleen, kaikkein notkeimmassa kunnossa kun ei tällä hetkellä ole. Saatiinpa sitten kuitenkin sukat ikuistettua hätäisesti valjenneessa keskipäivän valossa.Siellä reissussa sitä valoa sitten piisasikin, juuri sopivassa mittakaavassa. Lämmitti ja helli vaan ei polttanut. Lämpötila vastasi Suomen kesän tyypillistä lämmintä päivää, hitusen vaille hellettä. Aurinko paistoi niin vinosta että valkonahkakin pärjäsi ilman suojakertoimia. Madeiralaiset kulkivat saappaissa ja toppatakeissa, mutta me turistit loikoilimme hotellin aurinkotuoleissa. Minun varpaani jäivätkin melko valkoisiksi, sillä britti- ja saksalaisturistien tapaan en usko ylenpalttisen rusketuksen tuovan mitään lisäarvoa elämään. Sen sijaan D-vitamiinia tykkään tankata mukavalla tavalla. Pari kirjaa sain löhöillessä ja lentokoneessa luettua, mutta puikkoihin en malttanut koskea kuin menomatkalla.Pelkkää löhöilyä ei loma ollut, vaan myös liikuntaa. Tässä reippaillaan Rabacal-Risco -levadareitin sileimmällä osuudella kanervien alla. 12 ja 6 kilometrin mittaisten vaellusten lisäksi talsittiin Funchalin katuja kilometritolkulla joka päivä. Nyt reippailu jatkuu täällä kotosuomessa lumen ja pakkasen keskellä. Puikoilla on Potpourri Socks.


Ai niin, ne toiset raitasukat. Samoilla spekseillä kuin nämä, serkuksille. Valmistuivat viime tipassa ennen joulupukin tuloa.

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Todella kauniit solmusukat!! Ja loma... olispa ihanaa tollanen :)