torstai 11. heinäkuuta 2013

Villasukat kesälomareissuun

Reissu tehtiin tosi lämpimään paikkaan ja sinne piti saada villasukat, vanhastaan tutusta syystä. Viikko ennen reissua Dubrovnikiin seisoskelin tovin kotopaikkakunnan kesäjuhlissa nahkaiset sandaalit jalassa. Kotiin päin kävellessä tajusin että jo 25 asteen helteessä jalkapohjani, etenkin päkiät liimautuvat nahkasandaaleihin kiinni ja kävellessä hieroutuvat kipeäksi kun jalka ei pääse liikkumaan sandaalissa.Malli Short toed socklets, koko 36-39
Lanka Drops Fabel valkea
Puikot 2,25 mm Knit Pro

Tässä huilataan Dubrovnikin vanhan kaupungin muurin ulkopuolella Busa 2 -terassilla. Sukilla on jo kilometrejä takana mutta hyvin toimivat vielä!Dubrovnikissa aurinko paistoi lähes koko ajan kirkkaalta taivaalta. Onneksi pääsimme majapaikassamme vanhan kaupungin keskellä välillä pakoon hellettä ilmastoituun asuntoomme. Kaupungin edustalla näkyvä Lokrumin saari tarjosi myös mahdollisuuden viilentymiseen hiekkarantoihin verrattuna viileillä kalliorannoilla ja runsaammalla tuulella sekä havupuiden varjolla. Viilentyminen alkoi jo 15 minuutin venematkalla ja huipentui lopulta hieman yli 20-asteiseen mereen pulahtamisella.Sukat sopivat niin vanhempiin kuin uudempiin sandaaleihin. Tässä lekotellaan Lopudin saarella hiekkarannalla. Elafiti-saaret, joihin Lopud kuuluu, häämöttävät tuossa ylemmässä kuvassa kaupungin takana olevina möhkäleinä.

Viikko oli melkoisen kävelyvoittoinen muurikävelyineen ja tyypillisine turistipällistelyineen, mutta villasukkien ansiosta jalkani säästyivät reissussa kaikilta hiertymisvaivoilta!

3 kommenttia:

Kesänaapuri kirjoitti...

Onpa hauskat! Eikö ne mene ollenkaan rullalle kävellessä?

Sukkalandia kirjoitti...

Eivät rullaannu sandaaleissa, mutta ilman sandaaleja suorastaan putoavat jalasta!

Kardemumma kirjoitti...

Kätevät. Itsellä vähän samaa ongelmaa kuin sinulla. Täytyypä kokeilla.