sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kolmas mökkiviltti

Outo tyhjyys täytti mieleni kun tämä viltti valmistui. Tuntunee samalta kuin keräilijän painajainen, täydellinen kokoelma. Tai ei ehkä sittenkään, kokoelma ei ole täysi vielä...

Malli Isoäidinneliöt
Lanka Enimmäkseen paksua Pirkkalankaa, lisäksi 7-veikkaa ja Laurin villalankaa ja vanhoja langanloppuja.
Menekki 1160 g
Mitat 109 x 162 cm
Koukku 4 mm KnitPro

Pari vuotta sitten purin 80-luvun puolivälissä tekemäni villapaidan. Se oli tummansininen ja siinä oli eri paksuisia raitoja sähkönsinisestä mohairlangasta. 90-luvn alun jälkeen sillä ei ole juuri ollut käyttöä, siinähän oli laatikkomainen malli ja venepääntie... niinpä se tuli sitten purettua, eikä ollut muuten ihan helpoimmasta päästä niiden mohairraitojen purkaminen. Lankaa tuli reilut puoli kiloa ja melkein kaikki upposi tähän vilttiin.



Viltissä on myös toisen puretun paidan langat. Tämä on muistaakseni ensimmäinen neulomani miesten villapaita, ja sen neuloin isälleni ihan 80-luvun alussa. Paita on ollut aikoinaan kovassa käytössä, mutta nyt ehkä hieman venähtänyt ja vanhanaikainen... nappilista ei oikein pysynyt kiinni ja rempsotti kummasti. Vanhempani ovat jo oppineet että mitään villaista käsin neulottua ei saa heittää pois vaikka kuinka olisi reikiä, ja niinpä isäni tarjosikin tätä villapaitaa minulle kierrätykseeen. Reikiä tässä ei toki ole, ainoastaan hienoista huopumista kainaloissa. Molemmat puretut villapaidat ovat paksua Pirkkalankaa,



 Neliöiden keskellä on jotain vanhaa värikästä lankaa, muun muassa sitä sähkönsinistä mohairlankaa ja 80-luvun Wendy Shetland -lankoja. Seuraavat kaksi kerrosta on virkattu sinisestä purkulangasta ja kaksi seuraavaa beigestä purkulangasta. Sen verran kova hinku oli neulomaan etten malttanut vyyhditä ja pestä tuota sinistä lankaa, joten se on hieman epätasaista verrattuna seuraaviin kahteen kerrokseen, joissa on pestyä ja sileää lankaa. Reunassa on kerrokset petroolinväristä seiskavaikkaa ja ruskeaa Laurin villalankaa.



Viltti pääsi käymään mökkimaisemassa. Sauna kamareineen on vielä tekeillä joten viltti matkasi vielä takaisin kotiin muiden mökkivilttien seuraan. Kesemmällä sitten takaisin.

3 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Komea viltti! Entistä enemmän arvos sille tuo materiaalien tarina :)

Unknown kirjoitti...

Kaunis peitto, nopeasti olet kolme peittoa tehnyt.

Amria kirjoitti...

Onpa ihana peitto! Kauniit värit!