tiistai 25. lokakuuta 2011

Pelkkää raitaa taas

Raidat ovat tulleet Sukkalandiaan jäädäkseen mutta muuttavat hieman muotoaan.Malli 64 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Novita Tico tico ja Drops Fabel (musta)
Menekki 74 g yhteensä
Puikot 2,25 mm KnitPro

Lankalaaristani löytyy toinen toistaan hirveämpiä ostoksia. En ymmärrä lainkaan miksi taannoin innostuin Tico Ticosta niin paljon että ostin jokaista väriä kaksi kerää. Jo ensimmäisiä sukkia neuloessani sain allergisen reaktion symmetrisesti edestakaisin vaihtuvista väreistä. Paras tapa päästä inhokkilangoista eroon on risteyttää ne toisen langan kanssa. Ohuina raitoina värit näyttävät vaihtuvan sujuvammin kuin paksuina.

On Tico tico toki ihan kelvollista lankaa. Se on tasaista ja sopivan paksuista, siinä on sinänsä kauniita värejä, ja ne ovat pitkinä pätkinä. Juuri sopivanmittaisina isoäidinneliöihin.

Tällainen projekti vaatii laajennusta tullakseen täysimittaiseksi torkkupeitoksi, mutta täysiä keriä siihen ei voi laittaa. Kolmeen sisäkerrokseen keränloppuja ja uloimpaan purkulankaa. Mielellään vihreää.

Puiseen koukkuun olen ihastunut ikihyviksi. Ensimmäinen katketa rapsahti yhtenä kauniina päivänä, ja uutta etsiskelin netistä ja päädyin taloudellisista syistä kummalliseen ratkaisuun. Englannista tilaamalla sain kaksi koukkua edullisemmin kuin kotimaasta. Paitsi että tämä oli sellainen maksa kaksi - ota yksi -tarjous... No, toinen on kaiketi tulossa kunhan saavat niitä lisää.

4 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Aivan ihana koukku. Mä olen katsellut noita pitkään, mutten ole vielä raaskinut hankkia.

sukkamamma kirjoitti...

Ihanat raitasukat. Minäki raidotan nyt mustalla ja valkosellakin kaikkia ihme lankaostoksiani! Ja niitä riittää!! Mutta raitasukkana ihanat, niinku nuo sinunki tekemät.

iso gnu kirjoitti...

Kauniit sukat taas kerran! Olen varmaan kysynyt joskus,mutta kysyn uudelleen: Miten raidoitat, aloitat kerrokset samalta kohdalta? Teen itse niin että langanvaihtumiskohdalla kerrokset ei osu oiken kohdalleen.

Sukkalandia kirjoitti...

Minä jätän vaihtumiskohdan aina taakse enkä varsinkaan tässä 2/2 -raidoituksessa tee mitään kommervenkkejä, joten raidat eivät satu ihan kohdalleen. Joka tapauksessa sukat ovat symmetriset ja nätit edestä ja sivulta, eikä kantapäähänkään tule näissä yksivärisen kanssa raidoitetuissaa sitä pykällystä. Jalkaterän osalta sauma jää jalan alle, joten yleensä sitä rumaa osuutta jää tosi vähän näkyviin.

3/3 -raidoissa jätän ensimmäisen silmukan neulomatta raidan keskimmäisellä kerroksella, mikä jättää hieman tiiviin kohdan mutta kohdistaa raidat paremmin. Ja silloinkin vaihtumiskohta taakse, niin ei pukiessa tarvitse arpoa kumpaanko jalkaan sukka tulee.