tiistai 12. maaliskuuta 2013

Sekaisin vaikka väkisin

Pari violetinsinistä keränloppua on pyörinyt lankalaarissani joitakin vuosia. Kummastakaan ei oikein saanut mitään fiksua (lue: sukkia) aikaiseksi, kunnes päätin kytkeä kapeakatseisen värisilmäni pois käytöstä ja vain tylysti yhdistää nuo kaksi melkein saman väristä lankaa samaan työhön. Ja ihan kiva yhdistelmä tuli!Malli 60 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Online Supersocke 100, Florida color 1131 ja Lorna's Laces Shepherd Sock Semi-solid, sekä musta ohut sukkalanka, joko Opal tai Drops Fabel.
Menekki Yhteensä 59 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Tämä lankojen keskenään sekoittaminen alkaa tuntua yhä vain mukavemmalta. Nyt rajoittunutta värisilmääni miellyttävät mustat, harmaat ja ruskeat langanloput alkavat tosin olla loppumassa, joten joudun ehkä useamminkin kytkemään sen pois toiminnasta. Lankalaarissani on kuitenkin vielä runsaasti punaisia ja punaisenkirjavia lankoja, joten kesää kohti sukkavalikoimani ehkä muuttuu värikkäämmäksi.

Rajoittuneen värisilmän lisäksi minulla on muuten kieroutunut kielikorva. Olen innostunut kaivelemaan internetin ihmeellisestä maailmasta jaksoja brittiläisestä sarjasta Birds of a feather. Ehkäpä tanskalaisten tv-sarjojen seuraaminen on valmistanut korvani sietämään vähemmän kaunista ulkomaankieltä. Pohjois-lontoolainen murre nimittäin kuulostaa suorastaan hauskalta.

Puikot ja You Tube esiin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Etsin tuossa inspiraatiota sukkiin, ja sulla on mitä ihanimpia värejä täällä! Nämäkin ovat kivan pirteät.
Lontoon murre on minusta hauska, vaikka amerikkalaiset sitä aina käyttävätkin rosvojen aksenttina:) Se oli ensimmäinen oikea brittimurre, johon korva tottui kouluenglannin jälkeen tänne muutettuani. Btw, Birds of a Feather on täällä tänä keväänä teatterissa, alkuperäisten näyttelijöiden esittämänä.

Kivaa keväänjatkoa ja hyvää sukkamojoa!
T. Iiris

Sukkalandia kirjoitti...

Kiitos Iiris! Oi teitä onnellisia siellä brittilässä!