sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pukinkonttiin

Juu, en ole vielä ryhtynyt ensi jouluksi neulomaan. Sukkakiire oli joulun alla sitä luokkaa että sukkia valmistui tämän tästä, kuin putkesta olisi tipahdellut.Malli 52 s, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus, koko 43.
Lanka Novita 7 veljestä sinapinkeltainen 288 ja ruskea 661.
Menekki Yhteensä 122 g.
Puikot 3,5 mm bambusukkikset

Näiden neulomisesta on jo semmoinen tovi että piti laskea kuvasta silmukkamäärä, kun en enää tarkkaan muistanut kenen pakettiin nämä kääräisin. Värit sattuvat minun värisilmääni ihan jetsulleen, joten mieli tekisi neuloa itsellekin tämänväriset sukat. Jostain vain pitäisi löytää ohutta saman väristä lankaa.

Nyt tässä sukkaputken tuotoksia ihmetellessäni ihmettelen myös sitä että käsieni kunto ei ole ollenkaan niin huono kuin olisin odottanut. Kaikenlaisia kipuja peukaloissani olen potenut jo toistakymmentä vuotta. Vasta viime syksynä otin asiakseni ryhtyä selvittämään syytä kipuihin. Ensimmäinen yritys oli fysioterapeutin luona. Tuomio oli julma: nivelrikko. Kivut pysyvät, hoitoa ei juuri ole kivunlievityksen lisäksi. Sitten tuli muuta asiaa lääkäriin, ihan terveyskeskukseen vaan. Samalla pyysin vilkaisemaan peukaloitani. Lääkärin kulmakarvat kohosivat kun sanoin että fysioterapeutti kertoi niissä olevan nivelrikko. Ei nivelrikko ole tällainen. Näissähän on jännetupen tulehdus. Laitetaanko kortisonia? No totta ihmeessaä! Kortisonista oli apua vain kaksi viikkoa, mutta lääkärin ehdottamaa paikallista kivunhoitoa lisäksi käyttäen olen saanut peukaloni toimimaan toistaiseksi ilmana suurempia kipuja. Missähän lienee totuus? Pääasia että voin neuloa!2 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Nallessa on minusta ollut myös nuo värit, ainakin poistuvissa, joten alekoreista saattaisi vielä löytää.

Kiva taas katsella sukkakuviasi.

Lotta kirjoitti...

Oi oi kuinka kauniit retrovärit näissä sukissa onkaan! Ja kovasti tsemppiä jännetupintulehduksesta toipumiseen, minulla oli kerran molemmissa ranteissa samaan aikaan ja se oli kyllä melkoista se.