torstai 14. tammikuuta 2016

Pieni peitto

Mies sai ensimmäisen lapsenlapsensa marraskuun lopulla. Nuori äiti vietti odotuksen loppuajat kotosalla askarrellen ja virkaten, joten tavallista vauvanpeittoa en ryhtynyt tekemään. Vaunupeitolle uskoin olevan käyttöä, ja oikeassa olinkin.Malli Dominoneule
Lanka Novita Nalle 010 luonnonvalkoinen ja 127 vaaleansininen
Puikot 3,5 mm KnitPro pyöröt + reunuksessa useita kaapeleita peräkkäin
Menekki 423 g
Mitat 97 x 64 cm

Värimaailma oli tiedossa jo hyvissä ajoin, kopioin sen lapsen äidin  Ipana-langasta virkkaamasta isoäidinneliöpeitosta. Vaikkakin mieluisa, tämä peitto oli aikaa vievä projekti. Aloitus jäi ehkä vähän viime tippaan. Vaikka se oli valmis hyvissä ajoin ennen lapsen syntymää, se sotki melko lailla jouluneulontasuunnitelmani.

Dominoneuleen taakse jää yhdistämisen vuoksi koholla olevat saumat, joten ihan torkkupeitoksi pikkuvauvalle tämä malli ei sopisikaan. Nalle on myös turhan karheaa siihen tarkoitukseen. Vaunupeitto saa kuitenkin olla paksu ja karheuskaan ei haittaa. On myös hyvä ettei sisällä käytettäviä peittoja tarvitse siirrellä ulos vaunuihin.

Viilenevässä syksyssä tällainen työ oli parhaimmillaan: kun tuli pieni vilu, voi työn levittää polville lämmikkeeksi. Joulusukkia neuloessa olikin sitten lämmin ihan silkasta hopusta. Ja lämmitti se takkakin vähän.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Kaunis peitto! Mie oon aina kuvitellut että dominotekniikalla neulottaessa ei tule saumoja, kun palat yhdistyy siinä neuloessa? Tai silleen mie ainakin joskus tein pienen peiton. että poimin uudet silmukat edellisten palojen reunasta...

Sukkalandia kirjoitti...

Emma, varmaan riippuu siitä miten silmukat poimitaan. Minä poimin kokonaisen silmukan alta, siten että kappaleeseen tulee ketjusilmukkajonoa muistuttava hieman koholla oleva "sauma". Tähän olen päätynyt siitä syystä että etupuoli tulee silloin siistimpi, ainakin minun käsialallani. Isoissa paloissa, löysässä neuleessa ja pehmeillä langoilla se ei jää kovin koholle, mutta tuolla Nallella se jäi yllättävän koholle.