tiistai 22. helmikuuta 2011

Lämmintä käsille

Viime viikkojen kylmyys on luikerrellut luihin ja ytimiin. Jatkuvan palelun riivaamana tein viikko sitten muutoksen sukkasuunnitelmaan. Tekeillä oli pienehköt villasukat, mutta opiskelupäivän ruokatunnilla innostuin lämmittämään sormiani sukanvarressa ja sain ahaa-elämyksen.

Malli 56s, 3o1n, intialainen peukalokiila.
Lanka Sisu Glitter
Menekki Noin 60 g
Puikot 2,5 mm KnitPro

Kämmekkäitähän tässä tarvitaan, vaikkapa palelevan hiirikäden lämmittämiseen. Silmukkamäärä oli ihan passeli käsivarteen, joten kantapään sijaan aloitinkin peukalokiilan. Harkitusti tein ensin oikean käden kämmekkään ja käytin sitä ilman paria yhden työpäivän. Seuraavana päivänä ei kämmekkäitä enää tietokonehommissa tarvinnut, sillä kun patteri väännettiin täysille, poistui kylmyyskin. Vähän aikaa tuntui tyhmältä mutta sainpa kivat kämmekkäät!

Peukalokiilaan piti taas etsiä ohje, sillä en muistanut intialaisesta kiilasta muuta kuin että se on helppo ja kivan näköinen. Langan neuloutuvuutta en voi muuta kuin moittia. Mahdottoman harvakierteisenä se halkeili enemmän kuin mikään muistamani lanka. Halkeiluksi en edes laske sitä että tuo lurex-säie erkani mustasta. Kerrassaan takkuinen projekti, mutta lopputuloksesta tykkään ihan täysillä. Minun ensimmäiset kämmekkääni.

7 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Aivan ihanat! Just sopivasti blingiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivat! Pitäisi katkaista sukkaputki ja tehdä uudet kämmekkäät, kun jostakin syystä vanhat kutittaa yhtäkkiä. Jotenkin mullakin on myös Sisusta tuollaisia muistikuvia, että se menee ihan palasiksi ja se sentään oli sitä ihan perus sukkaversiota.

Puikkojen kilinää kirjoitti...

Tosi ihanan näköiset,kivasti kimaltelee :)

JaaPa kirjoitti...

Ihanaa blingblingiä!

Peikkotyttö kirjoitti...

ompa kauniit :) noithan vois pitsää vaikka juhliin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit! Saanko ottaa sinulta idean, tuo malli vaikuttaa yksinkertaiselta näin kun en ole ennen kämmekkäitä tehnyt? Näillä pakkasilla ranteet palelee kovin...

Sukkalandia kirjoitti...

No tottahan toki, näissä tuskin on mitään uutta tai omaperäistä!