keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Lapasia pikkuneidille

Tammikuussa aloittaessani harjoittelun kaukana kotoa en ollut vielä ehtinyt etsiä asuntoa, joten majailin poikani perheessä noin viikon. Autooni olin lastannut jo melkoisen määrän lankoja, ja kun kannoin yhden läpinäkyvän pussukan sisälle parsinlankoja löytääkseni (neuleillani on sellainen takuu että parsin niitä aina käydessäni mikäli aihetta ilmenee) niin pikkuneitipä ihastuikin valkoiseen pehmolankaan. Siitä piti saada lapaset. Kuormassa ei ollut vielä kameraa, joten lapaskuvat tulevat kännykästä.

Malli Omasta päästä, silmukkamäärät ja puikon numerot jo haihtuneet...
Lanka Varressa Novita Bambu, kämmenosa Novita Palma.

Minun mielestäni nuo eivät ole kunnon lapaset, koska ovat valkeat, tekokuituiset ja käsin pestävät. Ihanathan ne toki ovat, vähän aikaa. Niinpä piti tikuttaa vielä toisetkin, koska tällä reissulla korjaamani raitalapaset (kuvassa keskimmäiset) alkavat olla jo vähän pienet.


Malli Oma, näistäkään en muista numeroita.
Lanka Novita Nalle Colori ja Nalle Aloe vera

Mitoitus onnistui mukavasti kun tuleva omistaja kävi innokkaasti sovittamassa aina pyydettäessä. Varteen tehtiin reilusti mittaa ja peukalokin saatiin istumaan sopivan väljästi omalle paikalleen. Vuosia vanha Nalle Colori näyttää yksinään jotenkin tunkkaisen pinkiltä mutta piristyi kivasti ripauksella mustaa.Tänne uuteen blogiin johtaneet pyörylät on muuten tehty samasta langasta kuin nämä sukat, ja pyörylöistä valmistuu kaiken todennäköisyyden mukaan istuinmatto nojatuoliin. Tiiviiden pyörylöiden virkkaus on aikaa ja lankaa vievää puuhaa, joka saa välillä jäädä syrjään kiirellisempien töiden tieltä. Näissä pakkasissa palelen kotona, töissä, opiskelupaikassa ja ulkona, joten ihan (minulle) uudenlaisia neuleita on täytynyt aloittaa. Ei sentään villahousuja, vaan kämmekkäitä, sisäkäyttöön.

Ei kommentteja: