sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hieno päivä!

Tänään koitti se kauan odotettu päivä jolloin sukumme uusin jäsen saapuu tähän maailmaan. Tummatukkainen tyttölapsi parkaisi ensi parkaisunsa kello 2.10. Tämä mamma veteli siihen aikaan hirsiä vauvaperheen sohvalla isosiskon tukena ja turvana.
Malli Drops Pyöreäkaarrokkeinen takki ja housut
Lanka Drops Alpaca
Menekki Yhteensä reilut 150 g
Puikot 2,5 mm
Napit Poronluiset, Lauri-tuotteet Oy

Kotiinsaapumisasu valmistui viiko sitten kotireissulla. Kuvaamaan sitä pääsin viime hetkillä ennen matkaa takaisin opiskelupaikkakunnalle. Matkalle halusin päästä mahdollisimman aikaisin, sillä matkaseurana minulla oli odotetun pienokaisen isosisko, joka lähti mukaani siltä varalta että pikkusisarus ilmoittaa tulostaan viikonlopun aikana. Erinäisten kiireiden vuoksi päivänvalo kuitenkin alkoi jo hiipua ennenkuin päästiin matkaan, ja kuvakin jäi vähän hämäräksi kun sopivia säätöjä kameraan ei tahtonut kiireessä löytyä.Kyllä alpakka on ihanan tuntuista! Kuvausassistenttina toiminut matkakaverini silitteli ja nuuhki pikkupukua ihan kuin harjoitellen tulevan pikkusisaruksen hellimistä.

Puvun neulominen kesti pari viikkoa, ja aloitus tapahtui luonnollisesti suuren innon vallassa. Harmi vaan että kaikki puikkoni olivat opiskelupaikkakunnalla, missä pääasiassa neulon nykyisin, ja itse olin kotipaikkakunnalla, joten aloituksesta ei meinannut ensin tulla mitään. Sitten muistin että olin tunkenut kaikki suorat puikkoni lankakomeron perukoille, koska moisilla hirvityksillä en aikonut enää koskaan neuloa mitään. Nyt ne toivat pukuprojektiini kaksi tarpeellista lisäpäivää, mutta voi sitä tuskan määrää! Eihän niillä pallopäillä pysty neulomaan ollenkaan niin rennosti ja nopeasti kuin pyöröillä! Aina ne tökkäävät johonkin kiinni, eikä työtäkään uskalla laskea käsistään ihan joka vaiheessa kun puikko uhkaa luiskahtaa lattialle joka käänteessä! Lopun pääsin neulomaan sitten takuuhyvillä pyöröillä ja sukkapuikoilla.Malli Hattu Garnstudio, lapaset mukaeltu Siljan lapasista, Junasukat Taito Etelä-Pohjanmaa
Lanka Drops Alpaca
Menekki Noin 100 g yhteensä
Puikot 2,5 mm

Neulominen valkoisesta alpakasta jatkui puvun valmistumisen jälkeen vielä vimmatusti. Settiin tarvittiin vielä hattu, lapaset ja tietenkin sukat! Mallit olivat jo mietittynä, ja ohjeet niihin löytyivätkin kohtuullisen helposti.

Nämä asusteet ovat viimeistelemättömiä, ja niistä käy ilmi selkeästi alpakan käyttäytyminen neulottaessa: siitä ei näyttäisi saavan tasaista jälkeä mitenkään, mutta pingottamisen tai höyryttämisen jälkeen ne ovat kuin eri neulojan käsistä! En nähnyt mielekkääksi junasukkien ja hatun prässäämistä, joten lapasetkin jäivät sillensä. Luultavasti uusien lapasten neulominen on melko pian edessä, sen verran pieniltä nuo nyrkinpäälliset näyttävät.

Tuleekohan kenellekään muulle mielleyhtymiä erääseen mediassa paljon esillä olevaan viihteelliseen hahmoon tuosta asettelusta?

5 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihana, söpöinen setti!

morso kirjoitti...

Onnea! Ihanat pukimet.

Mrs.Marple kirjoitti...

Onnittelut!

Ja suloiset vaatteet olet tehnyt, kyllä noilla tarkenee :)

Outi kirjoitti...

Voi miten mukavaa,onnea kaikille asianosaisille =) Suloinen setti!

Hepsi kirjoitti...

Onnea!
Suloiset asut olet neulonut pienelle!