tiistai 19. helmikuuta 2013

Ruskearaitaiset sukat

Jo jonkin aikaa ovat nämä sukat olleet valmiina, ja lisääkin sukkia on ilmestynyt neulevakkaan. Langanlopuista neulominen on riemukasta, kunhan vain pääsee alkuun.Malli 60 s. Raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Lorna's Laces Shepherd Sock semisolid Charcoal ja kirjava Mineshaft nro 102, sekä Opal Uni keskiruskea
Menekki 61 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Näin lama-aikana sukkieni varret näyttävät lyhenevän. Oikeastaan se ei johdu lamasta, vaan siitä että lankaa on neulottavaksi vaikka kuinka paljon, mutta enimmäkseen pieniä nyssäköitä. Yksiväriset langanloput saan hukattua hetkessä isoäidinneliöpeittoon, mutta nuo raidoitetut ovat hieman hankalampi tapaus.

Näihin sukkiin sattui onnekkaasti yksivärisen Opalin kaveriksi raidallinen Lornan lanka, jossa on lähes samaa sävyä oleva raidanpätkä. Tällä yhdistelmällä saa kivoja epämääräisen levyisiä raitoja, joiden ilmestymisestä jaksan aina riemuita. Sukissa on mielestäni aina oltava tietty määrä symmetriaa, mutta myös annos epäsymmetriaa.

Näitä lankoja oli niin rajallinen määrä, että en saattanut neuloa kovin pitkiä varsia siinä pelossa, että langat eivät riitä kärkeen asti. Ja juu, kyllä olen kokeillut neuloa kärjestä alkaen, mutta se ei vaan ole minun juttuni.

Toivottavasti ensi viikonloppuna on vähän valoisampaa. Pilvinen sää on tänä talvena estänyt luonnonvalolla kuvaamisen sisätiloissa kaikkialla muualla paitsi eteläikkunan edessä olevassa nojatuolissa.

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Kauniit sukat!

-P- kirjoitti...

tosi kauniin raidalliset ja rauhallisen väriset. Värityksen maltillisuuden ja tyylikyyden ansiosta ne ei kyllä näytä jämistä neulotuilta! =)