maanantai 3. joulukuuta 2012

Kuin siivillä

Kuin siivillä kulkee aika taas. Enemmän kiirettä, onneksi vähemmän stressiä, paljon miettimistä ja suunnittelua. Kuin siivillä kulkee aika myös kummilasten kasvaessa. Nuorin heistä on jo 9-vuotias!Malli 48 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Novita 7 veljestä Pöllö 877 ja yksivärinen sininen 160
Menekki Jäipä punnitsematta, lienee noin 120 g
Puikot 3,5 mm bambusukkikset

Isojalkainen kummipoikani sai nämä sukat kuukauden myöhässä, aikatauluuni ei sopinut synttärivierailu marraskuun alussa. Pikapyrähdykseksi jäi myös lahjan vienti, kengät jalassa tuulikaapissa vaihdoin pikaisesti kuulumiset. Sukat kuuluvat lahjan siihen osaan jolla tehdään vanhemmat tyytyväiseksi. Lapsen mieluiseen osuuteen kuului tänä vuonna dvd-elokuva ja karkkiraha.

Kiirettä ja ajatusten harhalua aiheuttaa viikon päästä alkavan matkan odotus. Kaksi viikkoa lomaa, ja loman keskellä valohoitoa viikon ajaksi. Sinne siivillä, kuuden tunnin lentomatkan päähän. Odotellessa käyskentelen sisällä uudet vaelluskengät jalassa ja toivon että ne tekeytyvät riittävästi ennen ensimmäisiä taipaleita. Matkalaukku retkottaa pullollaan ja avoimena, odotellen turhien tavaroiden karsintaa.

3 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hei, nämä sinun neulomat sukat ovat tosi hienoja perussukkia, joita aina tarvitaan ja joista varmasti jokainen tykkää. Ja värityksellä saa persoonallisiksi.
Minä olen tähän asti tehnyt aina sädekavennuksen, mutta sinun tekemä nauhakavennus näyttää tosi istuvalta jalkaan. Jätätkö yleensä kavennusten väliin kaksi vai neljä silmukkaa? Ja miten sitten tuon kärjen päättelet? Silmukoiden vai miten? Ja montako silmukkaa päättelet? Entäs kantapää, teetkö vahvistettuna? Olen yrittänyt kuvista tiirailla, mutten ole varma :)
Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Sukkalandia kirjoitti...

Hei Tellu-Tellervo, kiitos kehuista ja hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

Neulon sukkien kantapäät ilman vahvistuksia, koska kokemusteni mukaan sukat kuluvat enemmän pohjasta kuin kantapään takaa. Kärkikavennukset teen siten että puikon lopussa kavennan kaksi oikein yhteen niin että yksi silmukka jää vielä puikolle. Sitten taas seuraavalla puikolla neulon ensin yhden silmukan ja sitten teen ssk-kavennuksen, eli poimin kaksi silmukkaa yksitellen ja neulon ne yhteen takareunoista. Kavennuskerrosten jälkeen jätän yhden kerroksen. Kärjen yhdistän silmukoimalla, siihen käytän paksua kanavaneulaa. Silmukoitavaksi jätän yleensä kuusi silmukkaa per puikko, paitsi pienissä ja paksusta langasta neulotuissa viisi, lasten sukissa jopa vain neljä.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos paljon, sukkien neulominen saa nyt uutta innostusta! Jostakin kumman syystä sukkalankojankin on kertynyt varastoon, jos niitä nyt sais käyttöön. Tuo silmukointi pitää vielä opetella, ilmeisesti sen voi neulomallakin tehdä.