keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Potpourri Sock

Melkoinen sekoitus tällä mallilla tuleekin mutta Wunderklecksin kesyttäjäksi siitä ei ollut. Aika villit sukat.


Malli Potpourri Sock kirjasta Knitting Socks with Handpainted Yarn
Lanka Schoppel Wolle Wunderklecks väri 2132 Rosenholz
Menekki 80 g
Puikot 2,25 mm KnitPro sukkikset

Langan herkullinen väri houkutti minut ostoksilla takertumaan tähän kerään. Värityksetä tulee mieleen hieman sulanut vaniljajäätelö jossa on rantuina mustikkahilloa ja lakritsikastiketta. Ei ehkä sellaista herkkua mitä tulisi itse laitettua, mutta voisi olla ihan kokeilemisen arvoista.

Kotona paremmilla silmillä (lue: lukulaseilla) katsottuani kerään kiinnitettyä lappusta huomasin että tämä taisi taas olla niitä horror-raidoitettuja lankoja, jotka näyttävät kerällä aivan ihanalta mutta joiden kanssa saa harmaita hiuksia neuloessa ellei tykkää kasaantuvista väreistä.



No, tällaisia lankoja varten minulla on kirja jossa on ohjeita tällaisia lankoja varten. Sieltä tämä melko työläs malli löytyikin. Salakavalasti syntyviä kasautumia yritetään huijata tässä kieputtamalla lankaa hurjasti silmukoiden ympärille aina muutaman kerroksen välein. Huijaus onnistuikin osittain. Homma kehitti sorminäppäryyttä valtavasti, mutta samalla se oli myös raskasta ja aikaansai ajoittain ikäviä tuntemuksia parantuneeseen tenniskyynärpäähäni. Loppuun asti silti päästiin ilman suurempia rasitusvammoja. Vaikka minulla riittää jos jonkinlaista syndroomaa, niin toisen sukan syndroomasta en ole koskaan kärsinyt. Melkeinpä säännönmukaisesti aloitan aina toisen sukan heti kun ensimmäinen on valmistunut. Olisikohan se sitten valmiin sukkaparin syndrooma. Että valmiiksi vaikka vähän sattuu?



Nuo langankierrrot tekevät sukan varresta melko joustamattoman, mikä tarkoittaa sitä että sukat ovat hurjan istuvat mutta vaikeat pukea. Ja koska ne ovat vaikeat pukea, saan pitää ne itse, sillä lahjaksi en koskaan tarkoituksella anna vaikeita sukkia. Vaikka ne pysyvätkin hyvin jalassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kauniit ja ihanan väriset sukat :)