sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Löytösukat

Itse olen nämä kyllä neulonut, mutta jossain huumassa olen heti aloittanut uusia raitasukkia näiden jälkeen, koskapa nämä olivat hautautuneet piiloon ja putkahtivat ihan yllätten esiin kun etsin jotain muuta.Malli 64 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Marks & Kattens Fame, Lorna's Laces Shepherd Sock 101 Shadow ja Drops Fabel 400 musta
Menekki 65 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Fame-sukat neuloin yli kolme vuotta sitten ja Shadow-sukat pari vuotta sitten. Kun näiden sukkien loppulangat risteytettiin keskenään saatiin jotain todella hillittyä ja harmonista. Vaaleansininen ei erotu juurikaan joukosta mutta antaa kuitenkin kivan säväyksen harmaan eri sävyjen joukossa. Pitäisiköhän tulevaisuudessa alkaa tämä lankojen sotkeminen heti täysiltä keriltä? Ainakin omasta mielestäni nämä jämäsukat hakkaavat värityksellään nuo molemmat "alkuperäiset" sukat.

Ja kun edellisessä viestissäni kehuin lankojen loppumista, se koski todellakin vain ohuita sukkalankoja. Kaikkea muuta pyörii nurkissa vielä niin paljon etten uskalla ryhtyä niitä laskemaan saati punnitsemaan. Milloinkahan saisi inspiraation alkaa vimmatusti neulomaan jotain paksua ja höttöistä. Nämä ohuet villasukat ovat kuitenkin ympärivuotinen ilo, itse ainakin käytän niitä kesät talvet. Paksuihin ja pörrövillaisiin en oikein osaa tarttua näin kesän kynnyksellä. Olisikohan parin viikon päästä pidettävä pihakirppis ratkaisu?

2 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Kyllä, rauhallisemmat yhdessä. Millään ei vain tahdo malttaa aloittaa täysistä näitä raitaisia. Pitää ensin katsoa, mitä tulee yksin. Mutta nämä kahdella kudotut on kyllä useimmiten kauniimpia.

MissLime kirjoitti...

Kurkin nuo aiemmatkin, mutta kyllä nää on kauneimmat :) Ja samaa vikaa täälläkin, kesä kun lähestyy niin paksut langat jää kaappiin. Ei niistä osaa edes suunnitella mitään ennen syksyä. Hyvää kevättä ja ohuita lankoja :)