tiistai 14. tammikuuta 2014

Pakkasia odotellessa

Jouluaatonaattoiltana saatuani viimeisetkin paksut lahjasukat valmiiksi siirryin vieläkin paksumpiin puikkoihin ja aloitin pitkään mielessäni muhineen työn. Jo vuosia sitten kun ensi kertaa näin dominoneuleella toteutettuja peittoja aloin sellaisesta haaveilla, mutta vasta nyt tuo haave kiteytyi konkreettiseksi suunnitelmaksi. Vastaan tuli nätin värinen lanka jossa värit vaihtuivat riittävän hitaasti.Malli Dominoneule, ruuudussa 41 silmukkaa. 9 x 13 ruutua. Reunassa I-cord.
Mitat 109 x 158 cm
Lanka Novita Usva 880
Menekki 1 kg
Puikot 5 mm Addi-pyörö ja 6 mm bambusukkikset

Paikoitellen tuntui kyllä siltä että väri vaihtui vähän turhan hitaasti. Vaalea osuus on paljon suurempi kuin tumman, ja joissakin kerissä oli kaksi tummaa osuutta, joissakin vain yksi. Alkuun sattui enimmäkseen niitä keriä joissa oli enemmän vaaleaa, ja lankavalinta alkoi hieman kaduttaa, mutta ajatus valmiin peiton ulkonäöstä muokkautui sitä mukaa kun kerroksia tuli lisää. Ihan hyvä siitä tuli. Ja lämmin!

 
Vaikka lankaa meni tasan yksi kilo, käytin tähän peittoon kuitenkin lähes 11 kerää. Matematiikka ei ihan täsmää, kun kerällä pitäisi olla 100 grammaa. Mikähän se toleranssi näissä olikaan? Lankaa hankin kolmessa erässä, ensin heräteostoksena viisi kerää, sitten alesta toiset viisi ja sitten vielä kolme lisää kun halusin mittaa lisää. Nyt on vielä jäljellä kaksi täyttä kerää ja pikku keränen. Ehkäpä yksi tyynynpäällinen vielä...Neuloin peiton kerros kerrallaan suoraan jatkaen edellisestä ruudusta, joten pääteltäväksi tuli vain kerän vaihdosta ja kerroksen vaihtumisesta syntyneet langanpäät, eli ei juuri lainkaan verrattuna langanloppuprojekteihini. Vain yhdessä kerässä oli solmu, joten siitä pisteet langalle mutta tuo kerien vajaapaino kyllä harmittaa. Sitä pidän myös huonona suunnitteluna että kerälle mahtuu hädin tuskin yksi värimallikerta. No, eipä tarvitse tämän langan puutteita pitkään murehtia, alelaareista päätellen taitaa olla poistumassa tämä lanka, toisaalta saattaa olla tietysti niin että se vain häviää kevään ja kesän ajaksi. Jääpä nähtäväksi.

9 kommenttia:

Inna Vaara kirjoitti...

Tosi kiva peitto. Ja hyvä kun krksit jatkaa suoraan, joten päättämiset helpottuu. Inuaon parissa tekemässäni tilkkupeitossa risonut juuri päättämiset.

JennyF kirjoitti...

Aika ihana peitto! Peittoa en ole vielä itse koskaan tehnytkään.

Elli kirjoitti...

Kaunis! :)

Tiina kirjoitti...

Todella kaunis peitto! Värit vaihtuvat nätisti ja tekevät pinnasta mielenkiintoisen.

Kardemumma kirjoitti...

Minä olen miettinyt, että mitä ihmettä tästä langasta voisi tehdä. Tuo peitto on hyvä idea. Kerissä on tosiaan vajaapainoa, ja mitä kuivempaa niin sitä enemmän. En tiedä, pitäisikö hedelmävaa'alla käydä punnitsemassa kerät ennen kassalle menoa. Jos löytyisi vaikka ylipainoisia ;)

Heidi kirjoitti...

Lanka kuulostaa vähän kenkulta mutta kaunis peitto siitä tuli. Värit ovat mukavan rauhalliset ja kutsuvat kääriytymään :)

-P- kirjoitti...

Kaunis ja tuollainen "utuinen"!

Paula kirjoitti...

Todella kaunis ja pehmoisen ja lämpimän näköinen peitto!

Anonyymi kirjoitti...

On se kyllä kaunis ja pehmosennäköinen..

Iiris