sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Rolling Thunder

Takavuosien helmisukkasuosikki tuli taas pyöräytettyä. Vähän niin kuin vastaisen varalle. Ja vähän muutenkin.

Malli Rolling Thunder Knittystä
Lanka Shibui Sock väri 220
Menekki 2 50 g kerää lähes kokonaan
Puikot 2,25 mm KnitPro sukkikset

Muutaman vuoden tauko ei ollut häivyttänyt ihan kaikkia muistikuvia tämän mallin neulomisesta, joten helmien laskenta, lankaan pujotus ja ketjusilmukoista aloitus sujuivat ihan mukavasti. Tämä lanka on hankittu jo jokin aika sitten en muista mistä, ja paineita alkoi kasautua langan neulomiseksi koska tarvitsen siitä jääviä loppulankoja virkkausprojektiin. Alkaa mennä jo vähän nurinkuriseksi!

Neuloin sukat opiskelijaboksissani (lue: vanhempieni luona täysihoidossa) eikä mukaan sille viikolle ollut sattunut muuta ohutta sukkalankaa, joten sukan suun käänne piti neuloa samalla langalla. Tähän asti olen käyttänyt siellä näkymättömissä jotain harmahtavaa lankaa ja säästänyt herkkulankaa johonkin parempaan projektiin. Nyt sitten aloin hermoilla riittääkö lanka, näissä sukissahan on silmukoita vähän enemmän kuin tavallisissa, ja sitten vielä se käänne.

Hermoilu kesti kuitenkin vain ensimmäisen sukan kärkeen asti, sillä Shibui Sock on 50 g kerillä ja kun lanka riitti yhteen sukkaan, saatoin jo kokemukseen perustuen päätellä että se toinen sukka tulee sitten siitä toisesta kerästä. Harvoin saa vaa'alla samoja lukemia kuin etikettiin on painettu, joten ihan tarkkaan tulokseen ei pääse jäljelle jääneen langan painon perusteella.Näitä helmisukkia ei oikein kannata punnita langan menekkiä määrittäessä, ellei ole ollut aloittaessaan niin kaukaa viisas että on punninnut myös käytetyt helmet. Minä en yleensä ole. Kaikkien näiden neulonnan täyteisten vuosien jälkeen hyökkään edelleen työn kimppuun sen suurempia huolehtimatta, joten jotkin asiat vaan jäävät arvoitukseksi.

Tämän langan ostin varmaan jo sitä silmällä pitäen, että laitan siitä runsaan ylijääneen kerän kauan tekeillä olleeseen isoäidinneliöpeittoon, joka kyllä on ihan aito jämälankateos, mutta jossa on jo hieman värimalliyritelmää. Palasten uloimmat kerrokset on aseteltu väreittäin, ja punaviolettia jämälankaa tarvittaisiin seuraavaksi. Tarkemmin värejä tarkastellessani huomasin että tämä väri olikin ihan liian punaista, joten ei se sitten kovasti haittaakaan että jäljelle jäi vain 9 grammaa. Samaan peittoon se menee, mutta eri kerrokseen.

5 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Hyvin kauniit.

MiunMaun kirjoitti...

Kyllä onkin kauniit sukat, oikein erityisen kivat!

Päivi kirjoitti...

Kauniit :)

Tuija kirjoitti...

Hei! Pitkästä aikaa!
Laitoin tänään juuri nämä samat sukat jalkaan, jotka neuloin sinun neulomiesi innoittamana joskus silloin taannoin Vuodatuksen kulta-aikoina. Nyt illalla sitten sukkiani ihastellessa (kaipaavat hieman parsimista)mietin, blokkaatko vielä... Aika jännää, että juuri samat sukat löytyivät täältä nyt sitten!
Ihastelin tuota dominopeittoa ja ajattelin, että minultakin löytyisi semmoiseen materiaalia. Virkatun isoäidin peiton ohuista sukkalangoista olenkin jo myöskin sinun innoittamanasi tehnyt.
Bloggausinto laimeni huomattavasti Vuodatuksen kaatumisen vuoksi ja elämäänkin on tullut uusia asioita. Mutta olipa kiva löytää uudelleen vanha mukava blogi!

Sukkalandia kirjoitti...

Kiitokset kommenteista hillanen, miunmaun ja Päivi! Ja Tuija, monesti olen ajatellut mihin hävisit, tuo Vuodatuksen kompastelu oli surkeaa aikaa etkä varmaan ole ainoa hävinnyt. Löysin uuden blogisi ja huomaan, että tosiaan paljon on asioita tullut elämääsi! Koitan käydä aina välillä kurkkaamassa!