perjantai 7. helmikuuta 2014

Arkistojen kätköistä

Jostain aina putkahtelee esiin vanhoja valokuvia, joissa näkyy tekemiäni käsitöitä. Tämä villapaita on jo aikaa sitten hävinnyt maailman tuuliin, mutta muistissa se on minulla vielä ihan hyvin.

Malli Oma
Lanka Álafoss Lopi
Puikot 6 mm

Lopi-innostukseni alkoi joskus 80-luvun alussa kun juuri ensimmäiset villapaitani neulottuani ystäväni pyysi tekemään Lopi-villapaidan. Yhdessä ostimme langat, puikot ja ohjeen kirjavaan villapaitaan. Neulominen oli mukavampaa ja nopeampaa kuin olisin voinut aloittaessani kuvitella, ja neulomispalkaksi sain pullollisen kermalikööriä, Baileysin suomalaista versiota.

Tuosta innostuneena ostin lankaa omaa villapaitaa varten, ja siitä yli jääneistä langoista myöhemmin neuloin tuon keskimmäisen lapseni (joka tuolloin oli vielä kuopus) villapaidan. Omaan paitaani minulla oli ohje mutta tuon pojan paidan suunnittelin itse. Se on tehty 80-luvun tyyliin laatikkomalliseksi, sillä kaarrokkeen kavennusten suunnitteluun olisi kulunut paljon hyvää neulomisaikaa. Tai kenties tummansinistä ei olisi riittänyt helmaan ja kuvio piti siksi tehdä vartalon ympärykseen noin isona.

Tuossa kuvassa olemme 90-luvun alussa seuraamassa esteratsastuskilpailuja, ja käsillä on tapahtuman huipentuma, pillimehu ja munkki. Mukana oli taustalla näkyvä ystäväni Ulla, jonka oranssi Volkswagen Polo oli poikasen mielestä "hieno mersu"!

1 kommentti:

-P- kirjoitti...

Ihana tarina! Kaikkea sitä muistuukin mieleen, kun löytää vanhoja valokuvia!