lauantai 8. helmikuuta 2014

Brittityyliset sukat

Brittityyliseksi kehuu Novita sivullaan tämän langan väritystä. No, saattaahan se ollakin niin. Mukava väritys minun mielestäni.
Malli 56 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus.
Lanka Novita 7 veljestä Tweed 815, Gjestal Janne 455
Menekki Yhteensä 127 g
Puikot 3,5 mm bambusukkikset

Paria asiaa olisin kuitenkin vielä toivonut tuolle langalle. Varmaankin on ollut hinnoittelukysymys että Tweed on laitettu sadan gramman kerälle, mutta en tiedä miten järkevää se on. Yhdestä kerästä ei saa miesten sukkia. Ja kun ei saa, täytyy ottaa jotain muuta väriä kaveriksi. Mutta. Ei löydy Novitan valikoimasta mitään sinnepäinkään sopivaa. Ei ole ruskeaa värikartassa. Ei tummaa eikä keskiruskeaa. Ei vaikka kuinka etsisi.

Apuun tuli tällä kertaa Janne. Ei ihan se väri mitä haaveilin mutta sinne päin. Ja taas uusi marmatuksen aihe. Vaikka se nyt sopi minulle oikein hyvin että se on 50 gramman kerällä, en voi tuota valintaa kyllä ymmärtää yhtään. Seiskaveikan vahvuinen lanka, jota tarvitaan kolme kerää miesten sukkiin. Ei edes teoreettista mahdollisuutta saada sukkaa neulottua yhtenäisellä langalla. Ja hinta...

3 kommenttia:

Aikun Askareet kirjoitti...

Minun tarpeisiin taas 100 gramman kerä on aika passeli miesten sukkia ajatellen: Meillä toiveena miesväellä on aika pitkävartiset sukat ja 150 gramman kerä ei aina välttämättä riitä. 2x100 grammasesta kerästä ei tarvitse sitä miettiä ja lopulle kerällekin sitten löytyy käyttö.

Sukkalandia kirjoitti...

Aivan, Aikku, tarpeita on monenlaisia!

Kardemumma kirjoitti...

Minulla on varastossa tuohon sopivaa ruskeaa. Sitä oli Novitan kartassa, mutta poistui. Just sain hankittua meille töihinkin sitä kiloittain... Janne on kyllä ihan hyvä, sitä ei vain saa niin hyvin kuin näitä markettilankoja... Kivan näköiset sukat tuli silti.