tiistai 29. marraskuuta 2011

Sukat kiireisen jalkaan?

Lentävät lautaset jaloissa, kyllä näillä matka joutuu! Ufolangan matka sukiksi ei ollut kovin helppo eikä nopea, mutta jospa nuo sukat hieman keventäisivät käyttäjänsä askeleita. Kuka hän nyt sitten tuleekaan olemaan.Malli 60 s, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Schoppel Wolle Fliegende Untertasse, väri 2112 Kommando Socke
Menekki 84 g
Puikot 2,25 mm KnitPro

Mikä on kengännumerosi? Olethan aina halunnut valokuvamalliksi? Ei ihan tavallisia kysymyksiä työkaverille esitettäväksi heti aamutuimaan, mutta sainpas suostumaan! Ruokatunnilla nostimme sukat pöydälle (emme kuitenkaan ruokapöydälle) ja nappasimme kuvat hyvässä valossa.

Näin tulivat nämäkin sukat virallisesti valmiiksi. Alku olikin hankala. Koska lanka on kivasti keritty kiekolle kaksi säiettä rinnakkain, keksin että tuostahan on mukava neuloa molemmat yhtä aikaa suoraan kiekolta. Ohje kyllä neuvoi kerimään langat ensin kahdelle kerälle, mutta kukas niitä ohjeita uskoo? Siitä vaan neulomaan kahta sukkaa vuorotellen, ja huomaamaan että ei minkäänlaista lentävää lautasta ilmesty sukkiin. Oltiin jo yli kantapään kummassakin sukassa ja kohta alkoi olla käsillä aika kun mittaillaan milloin kärkikavennukset aloitetaan, kun tulin tulokseen että nyt ei näytä hyvältä.

Pikaisen googletuksen jälkeen totesin että neuloin kenties väärästä päästä alkaen. Kaikilla muilla lentävä lautanen alkaa eri kohdasta kuin minun sukkieni pakkolaskun tehnyt ja sirpaleiksi mennyt ufo. Enkä voinut sietää sitä miltä sukat näyttivät, joten purkuun vain. Ja miettimään miten kerin langan niin että suunta vaihtuu kun aloitan alusta. Onnistuihan se, ja alusta taas uudella innolla alkamaan...Sukat valmistuivat viimein ja näyttivät jo kohtuullisen tyydyttäviltä. Kuvauksen kanssa oli sitten epäonnea vieläkin enemmän johtuen pimeästä vuodenajasta, kahdella paikkakunnalla asumisesta ja teinien uneliaisuudesta. Kaksi kuvausta meni aivan pieleen, mutta onneksi tämä kolmas onnistui. Ja sukat jäävät hyvin todennäköisesti omaksi ilokseni, koska ne ovat niin ihanat. Not. No, tulipa kokeiltua. Lanka on ihan kelpo sukkalankaa ja paketti jännä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivlta näyttää. Mulla tuota muutama kiekko ja yhdet olen YRITTÄNYT tehdä. Tais olla lopputulos juuri sellainen mitä sinulla eka yritys - minä en jaksanut purkaa :(

*Aikku*

Eltsik kirjoitti...

Tosi hauskan näköiset sukat! :)