sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Lisää pituutta heti!

Miehelle neulomissani sukissa tahtoo ajan mittaan siirtyä kantapää pikkuhiljaa jalan alle. Kärki ei kuitenkaan löpsötä liian pitkällä, joten valuvista sukista ei ole kyse.Malli 60 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 45.
Lanka Novita Nalle Taika 853 ja Nalle yksivärinen violetti 757
Menekki Yhteensä 112 g
Puikot 3 mm bambusukkikset

Nyt mies tulee kaivamaan puolipehmeästä paketistaan kärjestä entistä pidemmät sukat (paketti on vain puoliksi pehmeä koska sieltä löytyy myös suklaalevy). Ilmeisesti sukat tekeytyvät käytössä ja pesussa sen verran että jalkaterän pituus hieman lyhenee. Tuota en omien sukkieni kohdalla ole huomannut, mutta se kenties johtuu siitä että olen jonkin verran hienohelma ja tykkään että sukkalaatikossani on sileitä sukkia laskostettuna värisävyittäin järjestettynä... eli kuivatan omat sukkani pingottimissa.

Miesten sukille en omista niin monia pingottimia että voisin saman tehdä miehen sukille, joten syy saattaa piillä pingottamattomuudessa. Pingottimia ei ole lähiaikoina tiedossa lisää, joten parasta on testata jalkaterältään entistä pidempiä sukkia.

Jouluun on vain pari päivää mutta vielä on neulottavaa jäljellä. Lanka on jo vaihtunut paksumpaan, joten hieman aikaa on jäänyt myös muille jouluvalmisteluille. Kuten kaupoissa luuraamiselle ja jouluherkkujen nautiskelulle hyvässä seurassa.

Ei kommentteja: