keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Jalkarättilöitä hiljalleen

...satoi maahan lumivalkoiseen. Nämä kasarisukat kyllä valmistuivat ennen lumisateita marraskuun lopulla.Malli 64 s, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus, koko 38.
Lanka Regia Random stripe by Kaffe Fassett
Menekki 67 g
Puikot 2,25 mm KnitPro sukkikset

Kasaria näissä sukissa on kaksinkerroin: värit ja niiden suunnittelija. Kaffe Fassettin luomukset taisivat olla kuuminta kamaa 80-luvun lopulla ellen ihan väärin muista. Ja nuo värit tuovat niin mieleen kaikki ihanat (no ei todellakaan!) opiskeluajan vaatteet!

Hieman pedanttia mieltäni hiveli ajatus langasta jossa on satunnaiset raidat, mutta täydellistä randomiakaan ei näköjään ole olemassa, joten pieni pettymys nosti päätänsä kun nuo leveät keltaiset raidat tulivat toista kertaa esiin. Raidoitettujen lankojen parhaimmistoa tämä lanka toki on. Ennen tuollaiset raidat piti tehdä itse ja sietää loputon määrä solmuja työn taustalla, koska moisen määrän päättely olisi jo masokismia.Tämä mietintämyssy on ensimmäinen yritykseni pyrkiä täydellisesti pois säännöllisyydestä, taisin olla 14-vuotias silloin. Ja värit ovat peräisin 60- ja 70-luvuilta, mutta pipoa olen 70-luvun jälkeen käyttänyt jokaisella vuosikymmenellä. Se on vieläkin tallessa, ja olen jopa harkinnut korjaavani pudonneen silmukan jonka siitä löysin muutama vuosi sitten.

3 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

onpas fassettlta taas tullut kiva raitalanka:) Piposi on kestänyt hyvin vuodet, meillä aina joku koi tai hiiri syö reikiä vaatteisiin.

Emma kirjoitti...

Vau mikä pipo :D

Aija kirjoitti...

Pipo ja sukat rimmaavat hyvin yhteen!