torstai 29. joulukuuta 2011

Viimeinen pari uunista ulos

Vielä yhdet joulusukat.


Malli 52 s, ranskalainen kantapää, nauhakavennus. Koko 42.
Lanka Novita 7 veljestä Raita 894
Menekki n. 120 g
Puikot 3,5 mm bambusukkikset

Kyynärpää vihoittelee nyt ihan tosissaan. Ymmärsin kyllä heti alkajaisiksi että ylirasituksesta on kyse, mutta uskoahan ei voi ennenkuin kokeilee. Puikot jätin rauhaan ihan niinnkuin itselleni lupasin.

Ehkä virkata voisi? Yhden illan virkkaussession jälkeen kyynärpää oli jäykempi kuin koskaan. Ei siis puikkoja eikä koukkuja. Parsimattomien sukkien pino kasvaa. Ehkä sitä kasvua voisi vähän hillitä tässä neule- ja virkkaustauon aikana? No ei voi. Kyynärpää kipeytyy näköjään kaikesta mitä teen pitkään käsi koukistettuna. Vaan yksi lankoihin liittyvä asia on jota voin tehdä. Keriä auki sotkuisia lankakeriä ja järjestellä lankoja. Nyt ovat sitten langatkin hyvässä ojennuksessa, mitäs sitten? Sudokuja?

8 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Onnistuiskos vyyhtien keriminen (kerijälaitteella ehkä ainakin)? Jos niitä vyyhtejä siis on. Paranemista, toivottavasti pääset taas pian puikkoihin!

morso kirjoitti...

Nyt ei auta muu kuin antaa sen kyynärpään levätä kunnolla, ettei tule pitkäaikainen riesa. Sudokut on hyviä, jos niitä tekee maltilla silloin tällöin ja lukeminen tai ihan vaan oleilu. ;) Upeita sukkia kyllä väännät.

Vee kirjoitti...

Sudokut koukuttaa, siis myös käsiä :) Lukeminen vois olla aika hyvä, mut mieluummisti kevyttä kirjallisuutta ;) Parane pian!

Pitsisukka kirjoitti...

Harmillinen vaiva mihin vain lepo auttaa!
Hyvää uutta vuotta sinulle!

KahviKaneli kirjoitti...

Siis en ole kyllä koskaan nähnyt noin hyvin tehtyjä sukkia!
Oikeesti!Miten teet kantapään? Mä en ymmärrä, että vaikka tekisin kantapään miten kaikkien taiteen sääntöjen ja ohjeiden mukaan, niin ei siitä tule noin sileä ja sievä. Aina se kolmeen jakaminen ja siitä kaventaminen, niin ne kavenusreunakohdat tulee vain toiselta puolelta hyväksi ja toinen on sellainen röpelö, ehkä mä nostan sen silmukan väärin?

Sukkalandia kirjoitti...

Hei KahviKaneli, teen useimmiten (kuten tässäkin tapauksessa) ranskalaisen kantapään, koska se istuu mielestäni parhaiten ja on kiva tehdä. Ohjeen siihen löydät esimerkiksi Ullasta

http://www.ullaneule.net/0206/neuvot_sukkaekstra.html

Jos toinen puoli kavennuksista on röpelö, voi syynä olla kavennustapa. Oikean puolen kavennuksen teen näin:

Poimin etukautta kaksi silmukkaa yksitellen oikealle puikolle, sitten siirrän ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulon takareunoista yhteen.

Tämä on sama kavennus amerikkalaisissa ohjeissa käytetty ssk (slip, slip, knit). Se on nätimpi kuin ylivetokavennus, koska jättää kavennettavat silmukat nätisti samansuuntaisina päällekkäin ja on mahdollisimman samannäköinen kuin nurjalta puolelta tehty kavennus, mutta tietenkin peilikuva.

Ranskalaisessa kantapäässä kavennusten väliin tulee yksi silmukka, ja sekin tekee kavennuksista huolitellumman näköiset.

Näppi kirjoitti...

Hienot sukat nämäkin. Itekki oon ihimetelly tuota että miten saat kavennuksista ym. niin siistit. Täytyy kokkeilla tuota tapaa (josta kirjoitat ed. kommentissa), jota käytät, seuraavissa sukissa. Kiitos vinkistä.

Harmillinen vaiva sulle, mutta niinhän se on että vain lepo auttaa nyt.

Hidiisi kirjoitti...

Miten olisi neulontaharpun tai sellaisen nyörisysteemin kokeilu? Harpun käyttö ei ainakaan mulla rasittanut kyynärpäätä tai olkia. Mutta se on hidas!!

Vaikka mitäpä sitä ei tekisi neulontatuskassa...