maanantai 5. joulukuuta 2011

Vuoden pimein aika

Ensilumi tuli ja meni. Aurinko pilkistää pilven takaa kadotakseen kohta takaisin piiloon. Pimein aika vuodesta.Malli 48 s, raidat 2/2, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Koko 38.
Lanka Novita 7 veljestä 276 ja Ragg Soft 02
Menekki 106 g yhteensä
Puikot 3,5 mm bambusukkikset

Tästä alkoi sinisen seiskaveikan hävitys. Näköjään ei toimi sellainen systeemi että ostetaan yksivärisiä paksuja lankoja vastaisen varalle, jotta on helppo sitten äkkiä saada sukkia aikaiseksi kun on langat valmiina. Ei vaan toimi, ne valmiiksi ostetut langat eivät puhuttele laisinkaan eivätkä pyri puikoille. Niiden kuluttamiseksi täytyy nähdä erityistä vaivaa, mikä tässä tapauksessa tarkoitti kirjavien lankojen hankkimista ihan vartavasten.

Tuntuu ihan päättömälle, sillä silloin tällöin olen myös ostanut yksivärisiä lankoja vartavasten kirjavien hävittämiseksi. Silloin on tosin ollut kyse ohuista langoista. Työmaata riittää vielä kummassakin kategoriassa, ja vielä jää Nalle-vahvuistenkin kanssa kamppailtavaa.

Ragg Soft on minulle uusi tuttavuus, enkä ihan varauksetta ihastunut tuohon lankaan. Katsoin kyllä kuitusisällön ennen ostamista, mutta arvelin ettei 20 % akryyliä voi kovin paljon pilata lankaa. Totuus on kuitenkin että suosikkilankaa tuosta ei tullut, sillä akryyliallergiani pani merkille että lanka on kevyttä, höttöistä ja velttoa. Onneksi takuuvarma 7 veljestä tuo sukkiin ryhtiä. Ihan tarkkaa muistikuvaa ei tuon sinisen langan ostohetkestä ole, mutta saattaisi olla melko vanhaa, päätellen siitä että sen tuntu oli poikkeuksellisen hyvä.

3 kommenttia:

-P- kirjoitti...

olet kyllä harvinaisen oikeassa tuon valmiiksi ostetun sukkalangan "puhuttelevuuden" kanssa. Vaikka se miten laulelee kaupasta tuodessa, niin annas olla kun se on ollu pari kuukautta lankalaatikossa... hiljaista on, ei kuulu mitään! Joka tapauksessa, mykästä langasta hienot sukat!

iso gnu kirjoitti...

Täälläkin löytyy paaaljon sukkalankoja, joille pitäisi tehdä jotain. Vaikka heittäytyä kokonaaan sukkien tekoon. Nuo kutomasi sukat on taas kivan näköiset.

tuija kirjoitti...

Voi kun olet ollut ahkerana! Ihania sukkia vaikka kuinka monet...
Olen samaa mieltä kanssasi tuosta sukkalankojen varastoon ostamisesta. Varsinkin viimeiseen puoleen vuoteen en ole oikein innostunut sukanneulomisesta ja lanka-arkut oikein pullistelevat varastoon ostettuja "ihania" sukkalankoja. Huono omatunto ja ahdistaa, kun TAAS ostin uutta sukkalankaa jotta innostuisin neulomaan sukkia. Siis vaikka olisi niitä lankoja ollut kotonakin. Raidallisia ja yksivärisiä.Tunnustan: olen lankaholisti.